Raed Arafat vine cu noi precizări legat de sărbătorile de iarnă

Ferestrele trebuie să rămână deschise

Raed Arafat a vorbit, din nou, despre recomandările pe care acesta le are cu privire la sărbătorile de iarnă și despre eventualele întâlniri între membrii familiei sau între prieteni. De asemenea, acesta a mai spus că, deși e frig, este necesar ca în această perioadă să se deschidă ferestrele pentru ca aerul proaspăt să pătrundă, fiind cunoscut faptul că aerul curat ajută la diminuarea riscurilor de infectare cu COVID-19.

„Dacă nu se respectă măsurile de distanţare şi purtare a măştii şi numărul cazurilor creşte, normal că aceste cazuri vor avea un procent care vor ajunge la Terapie Intensivă. Vom avea un procent care ajunge la terapie intermediară, care necesită spitalizare, deci va creşte numărul pacienţilor care necesită spitalizare. De aici insistenţa noastră de respectare a regulilor şi în ziua de astăzi. Nu trebuie să aşteptăm recomandări noi. Deci: mască, distanţare şi mai ales în timpul sărbătorilor, sărbători în familie restrânsă, rămân recomandările cu care insistăm pentru a opri o posibilă răspândire a acestei tulpini într-un mod mai serios în ţară”, a mai afirmat Arafat.

Raed Arafat: „Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească”

Raed Arafat mai spune că de recomandat ar fi să nu se primească musafiri de sărbători, însă dacă totuși acest lucru se întâmplă, măcar să se poarte mască la interior, pe toată durata vizitei, ori să se servească masca la distanță suficientă pentru a nu exista riscuri în acest sens.

„Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, purtarea măştii, care ştiu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de OMS. Adică dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (…) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă”, a mai declarat Raed Arafat.

Citește și: Cîțu, desemnat premier de Klaus Iohannis

#News