Cîțu, desemnat premier de Klaus Iohannis

Alegerea președintelui Iohannis

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a fost desemnat premier al României de președintele Klaus Iohannis, în urmă cu foarte scurt timp. Alegerea lui Cîțu vine după ce astăzi, principalele partide, cele cu statul parlamentar, s-au prezentat la consultări. Un alt aspect interesant este legat de faptul că aceste consultări au fost anunțate la foc automat, imediat după ce PNL, USR PLUS și UDMR au scos fumul alb al negocierilor

Klaus Iohannis: „Am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru”

„Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Şi s-au cristalizat. Între timp, o coaliţie formată din PNL, USR-PLUS şi UDMR a fost formată şi a dovedit deja că are majoritatate în Parlament. Luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis astăzi, într-o conferință de presă.

De asemenea, președintele a avut parte astăzi de o nouă rundă de consultări cu principalale partide politice.

Rămâne de văzut cine va ocupa funcția de ministru de Finanțe, cu toate că Florin Cîțu ar fi declarat că și-ar dori să-și nominalizeze personal succesorul.

Citește și: PNL, USR PLUS și UDMR au mers împreună la consultări

#News