PNL, USR PLUS și UDMR au mers împreună la consultări

PSD a ales să nu se prezinte astăzi, la ora 15:00, la consultări

Cu toate că, cel puțin inițial, USR PLUS, UDMR și PNL ar fi trebuit să se prezinte separat la consultări, conform programului orriginal anunțat de administrația prezidențială, cele trei formațiuni politice au ales să meargă împreună astăzi, la ora 15:30.

Astfel, la începutul consultărilor, președintele Klaus Iohannis le-a transmis celor de la PNL, UDMR și USR PLUS următoarele:

„Felicitări pentru formalizarea coaliției și viteza cu care ați reușit să promovați demersurile în Parlament. Recunosc că este prima dată când un Parlament constituit într-o zi și un pic. Este excelent”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: PNL, USR PLUS și UDMR au semnat acordul aferent viitoarei coaliții

Reamintim că PSD a ales să nu se prezinte astăzi, la ora 15:00, la consultări, motivându-și absența cu faptul că președintele Iohannis ar organiza un simulacru al cărui rezultat este cel pe care deja îl știe toată lumea, și anume numirea propunerilor venite din partea noii coaliții formate din PNL, USR PLUS și UDMR.

PropunereaUDMR, PNL și USR PLUS

Așa cum era de așteptat, propunerea de prim-ministru al celor trei partide este, conform negocierilor care au dus, într-un sfârșit, la o coaliție de guvernare, Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor.

Citește și: Ciolacu îi explică lui Iohannis, într-o scrisoare, de ce PSD nu merge azi la consultări

#News