PNL, USR PLUS și UDMR au semnat acordul aferent viitoarei coaliții

Ludovic Orban, liderul PNL: „Astăzi semnăm acordul de coaliţie”

PNL, USR PLUS și UDMR au semnat, în urmă cu foarte puțin timp, acordul care va garanta bunăstarea unei viitoare coaliții de guvernare. Potrivit liderului PNL Ludovic Orban, programul de guvernare ar fi, de asemenea, aproape gata, doar câteva detalii rămânând neclarificate, cu promisiunea că se va rezolva și acest aspect în curând.

Ludovic Orban, liderul PNL: „Astăzi semnăm acordul de coaliţie”

„În data de 6 decembrie, cetăţenii românii au fost chemaţi la urne să-şi exprime voinţa politică. În urma alegerilor parlamentare, trei formaţiuni politice – USR-PLUS, UDMR şi PNL – au luat decizia de a constitui o coaliţie de guvernare care se bazează pe o majoritate parlamentară certă, care este rezultatul voinţei majoritare a cetăţenilor români. Imediat după alegeri, cele trei formaţiuni politice au început un proces de negociere pentru constituirea coaliţiei şi armonizarea programelor de guvernare. Am avut negocieri cu privire la arhitectura puterii, structura guvernului. Astăzi semnăm acordul de coaliţie. De asemenea, programul de guvernare este finalizat în proporţie de aproape 100%, mai sunt doar corecţii, reglaje fine care trebuie făcute. Aşteptăm constituirea Parlamentului. Imediat după proceduri, aşteptăm invitaţia preşedintelui României la consultările pe care le va declanşa pentru desemnare unui prim-ministru. Suntem hotărâţi ca în cel mai scurt timp să dăm un guvern competent, responsabil, care să asigure creşterea calităţii vieţii fiecărui român”, a declarat Ludovic Orban.

Barna: „Acest program e rezultatul unui compromis responsabil”

La rândul lui, liderul USR Dan Barna a declarat că „Este un spirit care a făcut să  avem foarte serioase și responsabile reacții. S-a lucrat cu foarte multă seriozitate de reprezentantii celor trei partide. Am încercat să găsim zonele de consens, obiectivele și angajamentele fiecăreia dintre cele trei partide să găsească o formulă pentru un program asumat și de încredere. Mai sunt cateva obiective USR plus foarte importante ce nu și-au regăsit materializare în programul de guvernare dar pentru care vom găsi căi în programul de guvernare. Acest program e rezultatul unui compromis responsabil pentru viitorul României în lunile și anii ce urmează. Ne vom apuca în zilele următoare”, a declarat Dan Barna.

Citește și: Anca Dragu ar putea deveni prima femeie aleasă în funcția de președinte al Senatului

#News