ÎPS Teodosie / Foto: Facebook

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, cunoscut pentru declarațiile sale cu privire la vaccinare și COVID-19, a vorbit, într-o conferință de presă, despre protestele din fața Parlamentului. Arhiepiscopul Tomisului susține că parlamentarii ar trebui să respingă proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

El e de părere că guvernanții trebuie să își asume ceea ce spun. „Mai marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu, chiar preşedintele a spus. Păi acum de ce se întorc? Ce spui trebuie să îţi asumi. Nu spui în două feluri că nu te mai asculte nimeni”, a afirmat ÎPS Teodosie, relatează news.ro.

Teodosie: „Dreptul la muncă este drept dat de Dumnezeu”

Mai mult, ÎPS Teodosie, întrebat dacă este alături de oamenii care au protestat împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă, a precizat că „adevărul nu se negociază”, iar dreptul de muncă „este drept dat de la Dumnezeu.”

„Să fim serioşi. Sper ca parlamentarii să aibă această înţelepciune să nu întineze poporul, că îşi asumă un păcat foarte greu, va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă îi extermină pe români cum au fost atât de păgubiţi românii şi au fost atât de amendaţi după ce că sunt sărăci, li se ia şi bruma pe care o mai au prin aceste amenzi. Nu ar trebui să se dea amenzi”, a mai spus Teodosie.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Arhiepiscopul Tomisului a decis să își schimbe discursul cu privire la pandemie și vaccinare. ÎPS Teodosie a precizat pentru un post de radio că boala nu este o ficțiune, ci o realitate.

Declarația sa a venit în contextul în care Înalt Prea Sfințitul anunța prezența sa la parastasul de 40 de zile a unui tânăr răpus de COVID-19.

De asemenea, prelatul a recomandat tuturor persoanelor care vin acasă de Sărbători să fie cu răbdare deoarece „oamenii nu sunt perfecți” și nici legile nu sunt perfecte.

„Să ne inspirăm tot mai mult de legea divină şi legiuitorii noştri să aibă grijă de popor, să nu îl strâmtoreze, să nu îl dezbine”, a mai afirmat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie, schimbare radicală de discurs