În ședința de luni, Executivul va decide prelungirea stării de alertă, dar vine și cu o noutate. Se vor putea organiza mitinguri, cu un număr maxim de 100 de persoane, la fel ca la adunările electorale, desigur, cu respectarea recomandărilor de distanțare fizică și purtatul măștii.

„Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11,00, la 12,00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. (…) Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască”, a spus duminică Orban.

Reamintim că deși se afla pe ordinea de zi a ședinței de joi, 10 septembrie, a lipsit avizul Consiliului Legislativ, astfel că nu a putut fi adoptată.

Potrivit secretarului de stat, Gheorghe Sorescu, „proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi depus la SGG, cu toate avizele, în vederea transmiterii la Consiliul Legislativ pentru obţinerea avizului. Conţine toate măsurile stabilite în actuala reglementare. De asemenea, conţine măsurile de protecţie sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie”.

Reamintim că marți, 15 septembrie, expiră actualul termen al stării de alertă.

Citește și: Orban, despre alegerile locale. Vor avea loc în stare de alertă

#News