Guvernul va adopta luni hotărârea ce precede prelungirea stării de alertă, care va conține și măsurile de protecție sanitară în perioada alegerilor locale. Deși se afla pe ordinea de zi a ședinței de joi, 10 septembrie, a lipsit avizul Consiliului Legislativ, astfel că nu a putut fi adoptată.

Potrivit secretarului de stat, Gheorghe Sorescu, „proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi depus la SGG, cu toate avizele, în vederea transmiterii la Consiliul Legislativ pentru obţinerea avizului. Conţine toate măsurile stabilite în actuala reglementare. De asemenea, conţine măsurile de protecţie sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie”.

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 10 septembrie

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 10 septembrie #LudovicOrban #GuvernulRomaniei #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 10 septembrie 2020

Lipsa avizului Consiliului Legislativ l-a determinat pe premier să amâne până luni adoptarea acestei hotărâri.  

„Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu o să putem să adoptăm astăzi. Asta înseamnă că va trebui luni să facem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern, astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alertă. Solicitaţi Consiliului Legislativ”, a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Reamintim că marți, 15 septembrie, expiră actualul termen al stării de alertă.

Citește și: Orban, despre alegerile locale. Vor avea loc în stare de alertă

#News