Model de business sau oportunism politic?

Dom Vista Medical a fost inființată in anul 2011, și are ca obiect principal de activitate servicii medicale atât din aria clinică precum și din cea paraclinică.

Pandemia a reprezentat pentru unii un moment de „tunuri”, pentru alții, un moment pentru consolidarea încrederii colaboratorilor și a celor care le trec pragul. Clinica Dom Vista Medical s-a încadrat în a doua categorie. A ales calea corectă și, cel puțin până acum se dovedește că nu a greșit, numeroși influenceri din mediul online, de celebrități din lumea modei, sportivi, realizatori de emisiuni de radio și TV care au promovat serviciile oferite de Dom Vista Medical, au arătat imagini tuturor din timpul realizării procedurilor medicale și recomandându-le ca fiind profesioniste, rapide și de încredere.

Astfel, pe lângă pacienții care s-au prezentat pentru efectuarea unor investigații medicale care nu țin de COVID-19, peste 60.000 de persoane au beneficiat de realizarea testării PCR, în cadrul unității mobile pe care această clinică o deține.

Perseverența și corectitudinea a dat repede rezultate

Din date publice aflăm că Dom Vista Medical a reușit să realizeze testarea în masă pentru evenimente de anvergură, organizate în pandemie, dar și în perioadele de relaxare a restricțiilor. În contextul necesității realizării testării în masă, impusă de autorități organizatorilor, având avantajul deținerii unei unități mobile de testare COVID-19, DOM VISTA Medical a asigurat testarea atât a staff-urilor tehnice ale artiștilor care au urcat pe scena Festivalului UNTOLD, ediția 2021, cât și a tuturor participanților la evenimentul desfășurat la Cluj. Și tot Dom Vista Medical, prin intermediul acelorași performante unități mobile, reușește să testeze și suporterii prezenți la meciurile desfășurate în cadrul Campionatului Național de Fotbal, pe Arena Națională din București și stadioane din Galați și celebrul „Ilie Oană” din Ploiești.

Dom Vista Medical își desfășoară activitatea din anul 2011, și s-a remarcat drept prima și singura societate de pe piața serviciilor medicale din România cu vechime în domeniu, care a reușit ca în perioada pandemiei să autorizeze, cu respectarea tuturor prevederilor legale, un laborator de testare COVID-19.

Diferențele sunt făcute de colaboratori, atenția la detalii, implicare și seriozitate

Pe lângă legătura cu doctorul Ștefan Spiridon, fost Viceprimar al Sectorului 4, context asupra căruia vom reveni ulterior, din prezentare, ca unicitate, unitatea de testare mobilă pe care o deține prelucrează inclusiv teste RT-PCR, fiind dotată cu analizor PCR de tip Point of Care, ceea ce permite obținerea unui rezultat cu o acuratețe de până 100 % în diagnosticarea virusului SARS CoV-2. În cadrul unități mobile de testare pot fi efectuate atât teste antigen, cât și anticorpi igg/igm, respectiv, cei dobândiți în urma trecerii prin boală sau anticorpi neutralizați de proteina S Spike, respectiv, cei dobândiți în urma procesului de vaccinare.

Dotările unității de testare mobilă sunt aceleași cu cele existente într-un laborator uzual de analize medicale, unele dintre ele fiind din clasa analizoarelor de tip Point of Care, reprezentând inovații cu răspuns rapid în procesul de diagnosticare. De altfel, deținerea unei unități de testare mobilă s-a remarcat a fi o premieră pe care Dom Vista Medical a știut să o creeze, impunându-se astfel în piață printr-o aliniere la standardele impuse de perioada pe care o trăim, printr-o inovatie tehnică care a cântărit destul de mult în lupta cu virusul.

Departamentul de biologie moleculară din cadrul laboratorului de analize medicale Dom Vista Medical a fost primul laborator care, în Pandemie, a efectuat teste RT-PCR cu rezultat eliberat în 6 ore și care, prin prisma analizorului RT-PCR de tip Point of Care, a reușit eliberarea rezultatului în sistem de urgentă de maxim 1 oră.

Iată câteva dintre rațiunile de ordin medical pentru care clinica doctorului Spiridon a devansat piața de gen în Pandemie, întrebându-ne, din nou, dacă valența de om politic a acestuia, cu funcții importante ocupate în administrația publică bucureșteană, nu a fost un factor determinant al succesului de care se bucură astăzi Dom Vista Medical.

Citește și Elenei Udrea îi plăceau sacoșele pline de mică. Acuzată că a luat șpagă cu sacoșa, fosta consilieră a lui Băsescu povestește ce a făcut la Revoluție

Succesul în administrație și seriozitatea în privat

Ștefan Spiridon s-a remarcat la numai 30 de ani, dar nu prin performanțe deosebite în cariera de medic, ci prin cea de manager unde se pare că excelează. Acesta a ocupat și fotoliul de viceprimar al Sectorului 4 imediat după tragedia de la Colectiv, asumându-și, în tandem cu Daniel Băluță, devenit pe atunci primar-interimar, să conducă destinele comunității într-un context politico–administrativ cel puțin complicat.

Spiridon nu stă mult în scaun, ci demisionează din funcția de viceprimar și, din postura de președinte al ALDE Sector 4, ia decizia de a-l contracandida pe Cristian Popescu Piedone la alegerile locale din 2016. Prins în ițele procesului Colectiv, lui Piedone îi este contestată candidatura și este eliminat din cursa electorală din care nici Spiridon nu iese învingător.

După victoria lui Băluță, Spiridon nu se retrage, ci rămâne alături de oamenii din Sectorul 4, în sprijinul cărora organizează mai multe acțiuni cu tematică socială.

Putem spune că, probabil, formația profesională a lui Ștefan Spiridon l-ar fi putut aduce în postura de politician implicat în administrație, ca o dorință de a oferi sprijin semenilor care se confruntă cu probleme din sectorul său de suflet, în care s-a format ca om de administrație.

Însă, următoarele alegeri nu-l mai găsesc în postura de candidat nici măcar la consiliul local, iar, din lipsa activității sale politice ulterioare anului electoral 2016, înțelegem că s-ar fi abandonat politic, în favoarea managerierii business-ului medical.