PSD obligă PNL să plătească alocațiile copiilor. Social-democrații au transmis, miercuri, că Guvernul Orban este obligat să plătească alocațiile dublate pentru copii, fiindcă voucherele nu țin loc de plată efectivă a acestora.

PSD obligă PNL să plătească alocațiile copiilor

„Invocarea voucherelor ca metodă de plată a alocaţiilor nu ţine loc de plată efectivă a acestora. Guvernul Orban este obligat să aplice legea şi să plătească alocaţiile #dublate pentru copii, fără să tragă de timp”, arată mesajul de miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Ludovic Orban a afirmat, marți, că nu există niciun proiect de lege sau că PNL e pregătit să transforme alocațiile copiilor în vouchere, ci este doar o variantă care ar putea fi luată în considerare, pentru a garanta că banii sunt cheltuiți în interesul copiilor.

Sistem folosit în SUA și Finlanda

Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc. Este un sistem folosit şi în SUA, şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru).

Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini. Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri”, a explicat Cîţu la Digi24.

Citește și PSD, strategie care să descalece Guvernul Orban II de la putere

Premierul a declarat, luni, că nu a fost luată o decizie de către liberali cu privire la alocațiile pentru copii, însă a fost analizată varianta ca acestea să fie acordate sub forma unor vouchere, care să fie utilizate numai în interesul copiilor. Liderul PNL a adăugat că și în alte țări există un astfel de model.

#NEWS