Nicușor Dan explică eliminarea autobuzelor școlare

Potrivit edilului, raportul preț-utilitate nu era întrunit, astfel că, în dorința de a economisi bani, s-a văzut nevoit să renunțe la autobuzele școlare. „În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București”, a spus Nicușor Dan.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a dat explicații cu privire la eliminarea autobuzelor școlare, cele pe care acesta le consideră ineficiente și extrem de costisitoare, în raport cu utilitatea acestora.

„Autobuzele şcolare erau destinate doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului şi nicidecum pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală, a scris, în această seară, pe Facebook, edilul Capitalei Nicuşor Dan. „În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București”, a mai spus acesta.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mai spus că programul inițial ar fi avut titulatura de „pilot”, dotat cu 16 linii de transport, aferente unui număr de șase școli.

Nicușor Dan: „Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscrişi, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”

Edilul și-a motivat decizia de a elimina autobuzele școlare înființate de fosta administrație prin costurile extrem de mari, în raport cu utilitatea acestora, de vreme ce, potrivit declarațiilor, nu foarte mulți copii foloseau un asemenea mijloc de transport, majoritatea elevilor fiind aduși de părinți la școală, cu autoturismele personale ale acestora.

„Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcţionării acestor autobuze şcolare a fost de 564.500 lei + TVA. În prezent, toţi elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din Bucureşti”, a mai scris Nicușor Dan.

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a condamnat măsura impusă de Nicușor Dan: „Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!”, a spus Gabriela Firea, pe contul acesteia de Facebook.

Citește și: Nicușor Dan vrea condiții bune pentru cei care lucrează în teatre