ÎPS Teodosie, schimbare radicală de discurs

„Boala acesta de acum nu este o ficţiune, ci o realitate”, afirmă cel care susținea, de curând că boala este creată în laborator.

După ce vreme îndelungată ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut declarații controversate legate de pandemie sau de vaccinarea anti-Covid, cea mai recentă fiind cea potrivit căreia „marii specialişti spun că a fost făcută în laborator unde cei care au promovat-o sunt primii care au promovat şi vaccinurile”, de data aceasta pare că și-a schimbat discursul, cel puțin pe cel public.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, vineri seară, la „Dialogul duhovnicesc” de la Radio Dobrogea (radio amendat de CNA din cauza afirmațiilor lui ÎPS Teodosie), că „boala nu este o ficțiune, este o realitate”. Declarația sa a venit în contextul în care prelatul anunța prezența sa la parastasul de 40 de zile a unui tânăr ce a murit din cauza Covid, fără a-i spune „pe nume” acestei boli.  

„A murit un tânăr care are parastas de 40 de zile de boala aceasta de acum pentru că boala nu este o ficţiune, este o realitate, ţin să precizez pentru că mulţi spun nu cred în boală. Nu trebuie să crezi în boală, boala vine fără să crezi în ea, nu trebuie să crezi ca să vină. Vin prietenii lui, m-am bucurat că el şi-a dorit, a avut o legătură spirituală cu mine, venea la rugăciune, s-a spovedit la mine, m-a rugat să am grijă de el, voia să aibă grijă de copii, de tineri, era foarte milos faţă de oamenii nevoiaşi”, a spus ÎPS Teodosie în „Dialogul duhovnicesc”.

„Numai legea divină este curată”

Totodată, aceasta a ținut să le dea câteva sfaturi autorităților, pe marginea măsurilor pe care le-au impus în perioada Sărbătorilor de iarnă, în special pentru românii care revin acasă din stăinătate, subliniind că „aceste măsuri foarte arbitrare de multe ori” îi fac pe aceaștia să nu poată ajunge în țară. „Să fiţi cu răbdare, ne rugăm pentru dumneavoastră, de unde sunteţi şi unde vă aflaţi, să nu căpătaţi stări de nervozitate, oamenii nu pot fi perfecţi, nici legile omeneşti nu sunt perfecte, numai legea divină este curată. Să ne inspirăm tot mai mult de legea divină şi legiuitorii noştri să aibă grijă de popor, să nu îl strâmtoreze, să nu îl dezbine”, a mai afirmat ÎPS Teodosie, îndemându-i în același timp „să aibă discernământ”, căci „nu ne cârmuiesc doar din voia lor, ci pentru că noi le-am dat girul ca să ne fie cârmuitori”.

Citește și: ÎPS Teodosie îi atacă pe catolici: „Ei nu au dimensiunea căinței”