Papa Francisc
Papa Francisc

Că ești sau nu român, e ușor să devii chelner. Ai nevoie de un sezon estival, poți să trăiești din bacșiș și poți aduna ceva experiență pentru următorul job. Mulți au cochetat cu ideea de bani mulți câștigați repede, mai ales în studenție. Dar, dacă alegi să servești un lider mondial, lucrurile se complică. Așa cum se complică și declarațiile. Vei fi vânat de presă, vei avea complimentele la tine și job-ul de sezon se va transforma în carieră. Și, mai mult decât atât vei deveni o vedetă. Sau, măcar o semi-vedetă.

Este și povestea unui român din Vrancea care îi servește mâncarea Papei Francisc. Petru Tâmpău este un chelner care a ales să locuiască în Italia. De asemenea, a ales să se dedice religiei catolice. Nu, nu este preot, ci chelner.

De șase ani încoace, chelnerul român îi servește masa Suveranului Pontif, se mândrește cu asta și are doar cuvinte de laudă. Urmărind un documentar numit ,”Papa Francisc și românii”, realizat de TVR 2, am aflat că românul nu doar că îi aduce bucatele liderului spiritual, ci și stă la aceeași masă cu el, de două ori pe săptămână.

Bărbatul are o poveste pur românească: are de 37 de ani și s-a născut în Adjud, județul Vrancea, într-o familie cu cinci frați, crescuți de o mamă singură. În momentul în care a împlinit vârsta de 17 ani, Petru a decis să facă o schimbare și a ales să se angajeze în Italia, unde s-a și căsătorit.

Papa Francisc a fost ales Suveran Pontif la data de 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. În acel moment, Petru se afla în Santa Marta, reședința unde, în mod tradițional, se ia hotărârea cu privire la cine va fi viitorul papă. Bărbatul povestește că a fost blocat acolo timp de trei zile, fără acces la lumea exterioară, în timpul în care s-au desfășurat alegerile.

Conform Impact, bărbatul a continuat să lucreze drept chelner și de șase ani îl servește pe Papa Francisc. În ceea ce privește alimentația Papei Francisc, chelnerul spune că liderul spiritual al Bisericii Catolice are o masă simplă, de cele mai multe ori fiind alcătuită din: orez alb, cu puţin parmezan sau paste albe, peşte, alternate cu multe salate. De asemenea, el mai spune că iau masa împreună de două ori pe săptămână, miercurea și duminica.

”Un lucru formidabil la dânsul este faptul că îşi aduce aminte numele tururor persoanelor. Din primele zile îmi ştia numele, pe cel al colegului și așa mai departe. Este foarte atent la lucrurile astea, mai ales ținând cont de vârstă. Are 82 de ani, cu șase ani mai puțin avea atunci, dar, totuși, este foarte atent. Mă întreabă mereu ce îmi face familia, copilul“, a declarat Petru Tâmpău în timpul documentarului realizat de TVR 2.

Citește și: Snobii preferă bolidul de lux. Maia Morgenstern preferă metroul

#News