Optimus
Optimus. Sursa foto: ziare.com

Un prototip al robotului umanoid ”Optimus” a fost prezentat vineri de Elon Musk, acesta precizând că producătorul de vehicule electrice va putea fabrica milioane de exemplare pe care le va vinde cu mai puţin de 20.000 de dolari, potrivit ziare.com. Potrivit lui Elon Musk, suma este mai mică de o treime din preţul unui automobil Model Y.

 Elon Musk se aşteaptă ca Tesla să preia comenzile pentru robot în trei până la cinci ani, descriind efortul de dezvoltare a produsului pe parcursul unui deceniu sau mai mult

Potrivit lui Elon Musk, aceasta este cea mai detaliată viziune oferită până în prezent asupra unei afaceri care ar putea să fie mai  mare decât veniturile obţinute de Tesla din vehicule electrice. CapacitateaTesla de a proiecta şi construi roboţi pentru piaţa de masă, testaţi prin locuri de muncă în fabricile sale, diferenţiază compania de alţi producători care au făcut experimente cu roboţi umanoizi.

Un robot de testare experimental, dezvoltat în februarie de către Tesla, a ieşit să facă cu mâna celor prezenți la eveniment, vineri. Tesla a proiectat un videoclip în care robotul execută sarcini simple, cum ar fi udarea plantelor, transportul cutiilor şi ridicarea barelor metalice la un centru de producţie al companiei din California. Un robot mai simplu, despre care Musk a spus că este aproape să fie pus în producţie, a trebuit să fie lansat pe o platformă, făcând cu mîna publicului.

Elon Musk l-a numit  l-a numt pe robot Optimus, afirmând că va putea merge în câteva săptămâni

”Încă mai este mult de lucru pentru a perfecţiona Optimus şi a dovedi acest lucru. Cred că Optimus va fi incredibil în cinci sau zece ani, uimitor”.”, a spus Elon Musk.

Potrivit lui Musk, roboţilor umanoizi existenţi ”le lipseşte un creier”  dar şi capacitatea de a rezolva singuri problemele, dar Optimus ar fi ”un robot extrem de capabil”, pe care Tesla îl va produce în milioane de exemplare. Alţi producători de automobile, cum ar fi Toyota Motor şi Honda Motor, au creat prototipuri de roboţi umanoizi care pot executa sarcini complicate, cum ar fi împuşcarea unei mingi de baschet, roboţii de producţie de la ABB fiind pilonul de bază al producţiei auto.

Bruce Willis, din nou pe ecran cu ajutorul tehnologiei digitale