Flamingio
Flamingo- pag de FB Mionica Turcu

Zeci de flamingo roz pot fi văzute începând de duminică pe insula de nisip apărută în mijlocul Dunării din dreptul orașului Galați, în urma secetei îndelungate. Este vorba despre opere de artă realizate de Monica Turcu, o artistă care vrea să avertizeze asupra consecințelor negative ale schimbărilor climatice. Păsările flamingo au făcut parte din expoziţia personală „Plastic Pandemia”, pe care gălăţenii au putut-o admira la Galeria de Artă „Serfiotti”.

„Colonia” de flamingo poate fi văzută de pe faleza Dunării sau de pe ambarcațiunile care trec pe fluviu. Păsările de plastic vor fi amplasate temporar pe insula aflată în mijlocul fluviului Dunărea. Insula din mijlocul Dunării a apărut din cauza secetei.

Pe ea au fost amplasate duminică 31 de flamingo, confecționate din metal și plastic roz, care colorează porțiunea de pământ

 Monica Turcu, artistul plastic care a realizat păsările roz, vrea să atragă atenţia în privința schimbărilor climatice „Mesajul pe care vreau să-l transmit este nu doar cu impact vizual, ci mai ales uman, social, comunitar. În contextul actual, în care seceta a produs probleme nu doar la nivelul Galațiului, ci și la nivel de țară, este bine să nu rămânem pasivi. Putem face ceva? Este o problemă gravă, cu care se confruntă toată Europa și pe care noi trebuie să o conștientizăm. Insula apărută pe Dunăre nu trebuie doar să ne încânte privirea, ci trebuie să trezească conștiința colectivă, grija pentru mediu este responsabilitatea noastră, a tuturor”, a anunțat Monica Turcu.

O șalupă a intrat din plin într-un caiac cu copii, pe Dunăre