Jean Paler, abandonat de prietenii de-o viață

„Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există”

Jean Paler (68 de ani) e unul dintre actorii car ene-au făcut să râdem cu poftă în spectacolele sale. Despre artiști se spune că nu ies la pensie niciodată, că sunt în stare să își dea sufletul pe scenă, însă vin momente în care „de voie sau de nevoie” aleg să se retragă. Iar pentru cei care o viață s-au dedicat altora, uitând să își trăiască propria viață, momentul retragerii înseamnă o singurătate greu de dus.

Într-un interviu acordat celor de la Teo Show (Kanal D), Jean Paler a povestit cum a fost abandonat de prieteni, dar și cum face față noilor provocări pe care i le-a dat viața, după un accident care îi putea fi fatal. Acum s-a retras la Sinaia, departe de agitația marilor orașe, iar fiica sa, revenită din SUA, are grijă de el.

„Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei ope lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni. Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută”, a povestit actorul la Kanal D, citat de Click.

Infarct după infarct

Pe lângă apostrofările primite de la medici, pentru faptul că nu s-a îngrijit de sine, potrivit propriilor declarații, doctorii „se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. Inima bate în fibrilații, face sincope. 12 secunde inima mea nu a bătut deloc”, a mărturisit Jean, care a adăugat că acela a fost unul dintre momentele de impas ale vieții lui. „Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct”, a mai spus Jean Paler.

Actorul a descris singurătatea, pe care o consideră ca o durerem ca fiind o condamnare. „Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe”, a mărturisit artistul.

Citește și: Jean de la Craiova și renunțarea la muzică