Țara se îneacă și Iohannis se închină

Klaus Iohannis a rezolvat toate probleme țării, în afară de una: să-l decoreze pe Patriarhul Daniel, de ziua lui

Foto: preluare G4Media

Cum astăzi e ziua Patriarhului Daniel, președintele Klaus Iohannis a decis să-l cadorisească pe acesta în mod corespunzător. Și ce-ai putea să-i dăruiești unui om care, practic, le are pe toate? Preafericire și liberă trecere în Rai? Are. Mașini de lux cu duiumul? Bifat. Haine sclipicioase care l-ar face invidios până și pe Gianni Versace? Deține. Casă mare pe Calea 13 Septembrie nr. 4-60, în Sectorul 5? La purtător! Clopot uriaș personalizat cu figura lui? Are și de-ăsta!

„A, gata, știu!”, și-o fi spus Iohannis, într-o seară, înainte de culcare. „Am să-i fac cadou o decorație cu sclipici, așa cum îi place lui!”.

Conform G4Media, marele eveniment de înmânare a decorației prezidențiale se va întâmpla astăzi, pe la ora 17:00 – unde altundeva, dacă nu la Palatul Cotroceni? Tot astăzi, întruchiparea preafericirii se va sui în bolidul des sute de mii de euro, va coborî din el în buza Catedralei Patriarhale și va păși înauntru pe (presupun eu) un covor roșu-superstar, poleit cu aur, pentru a asculta ofrandele vocale ale bisericimii „ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Patriarhului Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni”.

Domnule Iohannis, dar de inundații ați auzit?

Între timp, România e sub ape. Un pic la figurat și foarte mult la propriu. Localități întregi din multe județe ale țării sunt măturate de puhoaiele de apă. Tot între timp, votanții dumneavoastră (că doar nu toți or fi votat cu Viorica Dăncilă – fiți serios, cei mai mulți au votat cu cu „președintele tuturor românilor”) și-au pierdut casele, animalele, bunurile – adică munca de-o viață.

Nu v-am văzut „urmărind cu atenție și îngrijorare” drama acestor oameni, nici măcar de dragul imaginii electorale, dintr-o bărcuță gonflabilă, împins de câțiva pompieri cu apa până la gât, și îmbrăcat în vestita geacă roșu-campanie. Vorba aia, un al treilea mandat oricum nu se mai poate! De ce să ne mai chinuim?

Hai, „Doamne ajută” să nu mai plouă!

Citește și editorialul: Aviz pupăcioșilor de carieră: eliminarea măștii în spațiile publice nu înseamnă reluarea „simpaticului” obicei de invadăre a spațiului personal al celorlalți!