Klaus Iohannis

Citind ultima declarație a președintelui Klaus Iohannis, recunosc că m-a apucat dorul de copilărie și de vremurile în care ai mei îmi explicau că banii nu cresc în copac, așadar ar trebui să încetez cu mofturile copilărești. În scenariul de față, Iohannis pare să execute același rol, avertizându-i pe „copiii” administrațiilor locale să fie chibzuiți cu cei aproximativ 80 miliarde de euro obținuți cu greu de acesta, după cele „patru nopți și patru zile” de muncă asiduă și de încercări de persuasiune a șefilor europeni.

Astfel, Klaus Iohannis îi îndeamnă pe președinții de consilii județene, cât și pe primari să țină cont de faptul că acești bani vor deveni utili numai în momentul în care se va veni cu proiecte concrete și sustenabile de „restartare” a României, proiecte care, la un anumit nivel, vor ține și de administrațiile locale. Se vizează, printre altele, infrastructura, dezvoltarea economică, dar și dezvoltarea sistemului educațional.

Iohannis: „De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni, nu pentru mine, ci pentru România”

„La sosire în aeroport am avut și o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale. (…) Am avut un mesaj clar: construiți proiecte pentru bani europeni. Știți că am negociat 80 de miliarde de euro, bani europeni, pentru România, bani care vor putea fi folosiți în următorii ani cu mare succes. I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova, pentru județ, pentru întreaga regiune – infrastructură, dezvoltare economică, dezvoltarea sistemului educațional, fiindcă acești investitori au nevoie de mână de lucru calificată și toate acestea pot fi făcute și vor fi făcute folosind prioritar bani europeni. De asta m-am bătut acolo pentru bani europeni, nu pentru mine, ci pentru România și pentru dezvoltarea României, pentru restartarea României”, a declarat președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită la Craiova.

Citește și: Tăriceanu nu-l crede pe Iohannis: „Am mari semne de întrebare”

#News