Ministrul Sănătății

Discuțiile apărute în mediul online cu privire la declarația pe proprie răspundere pe care părinții trebuiau să o dea la revenirea la școală i-au neliniștit pe aceștia. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, marți, că aceasta a fost eliminată, urmând ca triajul să se facă observațional.

„Începând cu 15 mai am mers pe drumul revenirii la o activitate cvasi normală. Explicam atunci că avem condiții pentru anumite relaxări. Am avut o creștere a numărului de cazuri. 1 septembrie vine cu o nouă serie de relaxări, se redeschid restaurantele, cinematografele, dar cel mai important se redeschid școlile. Guvernul are această misiune de a asigura începerea anului școlar în condiții de siguranță, dar acesta trebuie să fie un efort comun. Decalogul trebuie respectat: distanțare, dezinfectare, purtarea măștii.

Am plecat de la premisa că toți suntem de acord că procesul de învățământ trebuie să înceapă. Dacă respectăm regulile, aceea creștere a numărului de cazuri, riscul asumat, poate fi acoperit”, a declarat Tătaru.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la TVR 1.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la TVR 1.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 1 septembrie 2020

Pe 10 septembrie se știe „culoarea de start” a școlilor

Tătaru a precizat că abia peste zece zile va fi comunicat modul în care urmează să înceapă școala.

„Pe 7 septembrie va fi prezentată situația fiecărei școli. Pe 10 septembrie, consiliile de administrație trebuie să comunice în ce mod au decis să înceapă școala. Scenariile prezentate acum 2 săptămâni sunt valabile și acum. Trebuie să fie respectată distanțarea, este nevoie de culoare de siguranță pentru toți elevii și o diferențiere a programului pentru clasele primare.

Nu va mai exista aceea declarație pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem răspunderea proprie a triajului observațional”, a spus Nelu Tătaru.

Citește și: Rafila: „Școala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă”

#News