Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alfred Laurențiu a precizat că Guvernul a aprobat astăzi, 18 martie, ajutoare în valoare de peste 1,5 milioane de lei celor 393 de familii care au fost afectate de inundații, alunecări de teren, accidente ori cu probleme de sănătate.

Mai exact, 70 de familii și persoane singure afectate de incendii din județele Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea vor primi 431.000 de lei.

De asemenea, din județele Bistrița-Năsăud, Dâmbovița și Vaslui, 5 familii vor primi suma de 17.500 de lei, iar o familie din județul Neamț 6.000 de lei, aceasta fiind afectată de alunecările de teren.

Sprijinul Guvernului- bani pentru sute de familii

Totodată,  Executivul a alocat 57.000 de lei pentru 7 familii care au probleme cauzate de accidente, din județele Neamț și Olt.

„1.061.650 lei pentru alte 310 familii și persoane singure cu probleme de sănătate ori aflate în diverse situații care pot conduce la sporirea riscului de excluziune socială, din județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București”, a mai scris senatorul PSD Alfred Laurențiu pe o rețea de socializare.

Reamintim că în urmă cu două zile, senatorul a anunțat că ministrul PSD al Finanțelor a alocat suma de 20 de milioane de lei, adică 4 miliarde de euro, firmelor românești prin Ordonanța de urgență ce a fost aprobată în ședința de Guvern.

„Ordonanța de Urgență reglementează finanţarea programelor: IMM PROD – pentru industrializarea economiei, RURAL INVEST – pentru finanţarea afacerilor din mediul rural, GARANT CONSTRUCT – pentru sectorul construcţiilor și INNOVATION – pentru invenţii şi inovaţii”, a scris Alfred Laurențiu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, senatorul a amintit că PSD a propus măsurile de plafonare a prețurilor la energie și gaz din aprilie, măsuri ce au fost adoptate de către Executiv în decursul zilei de astăzi.

Grindeanu: „Județele Brăila și Galați au nevoie rapid de sprijinul Guvernului”