Universitatea ”Babeş-Bolyai”
Universitatea ”Babeş-Bolyai”

Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca oferă consiliere psihologică online studenţilor aflaţi în sesiune. Inițiatorii acțiunii au explicat faptul că este foarte probabil ca această perioadă să pară copleşitoare, să ducă la oboseală, anxietate și la o lipsă constantă de energie și de motivație.

Astfel, Clinica Universitară ”PsyTech” vine cu iniţiativa unor grupuri de suport pentru studenţii UBB aflaţi în sesiune.

În cadrul unui comunicat de presă, Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prin Clinica Universitară de Psihologie ”Babeş-Bolyai PsyTech”, organizează, începând de miercuri, 3 februarie 2021, o serie de sesiuni online de sprijin şi consiliere psihologică pentru studenţii aflaţi în sesiune, astfel încât aceştia să depăşească mai uşor provocările acestei perioade.

Potrivit sursei citate, programul, desfăşurat în colaborare cu Universitatea din Tulsa (Oklahoma), este menit să sprijine studenţii în gestionarea stresului asociat examenelor şi se desfăşoară sub forma unor grupuri de suport săptămânale. Grupurile vor fi conduse de psihoterapeuţii Clinicii de Psihologie a UBB, se vor desfăşura online, în fiecare miercuri, începând din data de 3 februarie 2021, între orele 18.00 şi 20.00, iar participarea este gratuită.

Porecla sesiunii e ”stresiune”

Pentru a participa la toate modulele sau doar la unele dintre ele, studenţii se pot înscrie accesând linkul https://forms.gle/tk7Ho6ADBAqVktM37.

În cadrul aceluiași comunicat se insistă pe faptul că Universitatea Babeş-Bolyai este preocupată de sănătatea mintală a studenţilor, iar proiectul are ca scop realizarea unei evaluări psihologice, cu scopul final de a ajuta apoi universităţile să-şi optimizeze serviciile de sănătate mintală oferite acestora.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prin conf. univ dr. Oana David, director al Clinicii Universitare de Psihologie „Babeş-Bolyai – PsyTech”, este coordonator al reţelei naţionale WellbeingAcademy, formată din universităţi româneşti incluse în proiectul internaţional CaringUniversities al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al Universităţii Harvard dedicat evaluării sănătăţii mintale a studenţilor.”, se mai arată în comunicat.

Oana David este doctor în psihologie, psiholog clinician şi psihoterapeut principal, supervizor, atestat de către Colegiul Psihologilor din România, Albert Ellis Institute şi British Psychological Society.

Este, în prezent, conferenţiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca şi director al Institutului Internaţional de Coaching din cadrul Departamentului.

Citește și: Traumele emoționale ale copiilor care stau acasă: ”Leșin, ticuri, nevroze”