Ciolacu: „Administrativ, Președintele și miniștrii săi habar n-au ce înseamnă administrație locală”

Social democrații intervin... și de data aceasta

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a criticat discursul președintelui Iohannis, din această seară, cu privire la redeschiderea școlilor, programată pentru luni, 8 februarie 2021. În opinia acestuia, președintele nu ar avea habar despre felul în care se derulează lucrurile prin administrațiile locale, astfel că soluțiile acestuia nu ar avea, potrivit lui Ciolacu, un fundament stabil.

Marcel Ciolacu îl roagă pe Iohannis, fost profesor, să revină cu picioarele pe pământ

„Este o veste așteptată de milioane de părinți, copii, profesori, dar n-am înțeles acest anunț triumfalist, de parcă nu guvernele sale țin copiii acasă de un an de zile. Hai să revenim cu picioarele pe pământ. 46% din copii n-au avut acces la învățământ online. Acum vine de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat și constată că școlile sunt deschise peste tot în Europa. Păi noi îi spunem asta de un an de zile. E la fel de haotic și în bătaie de joc așa cum ne-au obisnuit”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Care sunt noile dispoziții

În caz că rata infectării, calculată în ultimele 14 zile, va fi sub 1,5 la mie, toţi elevii vor putea merge la şcoală, vorbind în acest caz de „scenariu verde”. La o rată de infectare cu valori între 1,5-3 la mie, raportată scenariului galben, se vor duce fizic la școală copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale (liceu sau școală generală). În cazul în care localitatea se află în scenariul roşu, adică cu o rată de infectare de peste 3 la mie, cursurile se vor ține doar cu copiii de grădiniţă şi de ciclu primar. În cazul carantinei, toată lumea stă acasă, așa cum a menționat, de altfel, președintele Klaus Iohanis, în conferința susținută astăzi, la Palatul Cotroceni, de la ora 17:00. Conferința a avut loc după ședința de lucru în care s-au stabilit toate aceste detalii cu privire la reînceperea școlii.

Citește și: Iohannis, declarații despre redeschiderea școlilor