România 9, a lui Cristache, rămâne tot România 5

Emisiunea România 9 a fost mutată din „prime-time”, „din motive editoriale”

Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea lui Ionuț Cristache, ca fiind nefondată. Cristache, realizatorul emisiunii România 9 de la TVR, solicita ca emisiunea sa să fie transmisă la ora 21.00.

„Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată. Ia act că pârâta nu solicită cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţlilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 23.06.2021, ora 14.00”, se arată în minuta instanței.

Reamintim că realizatorul TV  a înaintat o acţiune la Judecătoria Sectorului 1 pentru o Ordonanţă Preşedinţială care să anuleze hotărârea Comitetului Director al TVR care i-a mutat emisiunea de la ora 21.00 la ora 17.00. „Deocamdată nu am stabilit care vor fi următorii paşi. Cel mai probabil voi face apel”, după cum a declarat Ionuţ Cristache pentru Paginademedia.ro.

Decizia ca emisiunea România 9 să fie mutată din „prime-time” a venit „din motive editoriale”. Tot potrivit sursei menționate, În luna aprilie, înainte de demiterea conducerii TVR în frunte cu Doina Gradea, Ionuţ Cristache declara pe post că emisiunea lui este „hărţuită politic”, după ce deputatul Gigel Ştirbu a spus despre România 9 că este o „hazna”.

Nu a fost cvorum pentru numirile interimare de la SRTv și SRR

Miercuri, 23 iunie, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, trebuiau numite conducerile interimare ale SRTV și SRR, însă din lipsă de cvorum acestea au fost au mai avut loc. Preşedinta Senatului Anca Dragu a anunţat că Birourile permanente ale Parlamentului se vor întruni joi şi a adăugat că acestea numesc directorii interimari, în cazul în care un plen reunit nu are cvorumul legal de şedinţă.

Citește și: „Ne-am trezit” și ne-am culcat la loc! Oana Lovin a rămas fără emisiune