Cîțu: „Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”

Premierul le cere minerilor să privească situația economică a țării în ansamblu

În urma protestelor minerilor din Valea Jiului, premierul Florin Cîțu a declarat că, în pofida a ceea ce se spune, o nouă Mineriadă nu va mai avea loc – nu atât timp cât acesta va fi premier, cel puțin. Subliniind că îi înțelege pe mineri, întrucât perioada pe care aceștia o traversează nu este una deloc ușoară, șeful executivului este de părere că protestele nu vor rezolva problemele, susținând că atât guvernul său, cât și precedentul, condus de Ludovic Orban, nu ar fi întârziat plata salariilor niciodată. De asemenea, a mai spus Cîțu, românii ar trebui să capete o vedere de ansamblu asupra economiei.

„În 2020, când au fost plătite toate salariile și ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu remarcă cum anumiți politicieni se cațără pe protestul minerilor din Valea Jiului

În plus, premierul Florin Cîțu îi acuză pe toți politicienii care încearcă să-și „tragă partea leului” din protestele minerilor, mimând susținerea față de aceștia. Printre acei politicieni care și-au manifestat respectiva susținere se numără și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Cu toate astea, nimic nu se compară cu intervenția senatoarei Diana Șoșoacă, cea care a creat show-ul absolut în Valea Jiului, acolo unde aceasta s-a deplasat pentru a inflama spiritele. „Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, de pe urma acestei categorii sociale.”, a subliniat Florin Cîțu.

„Țineți minte ce s-a întâmplat în anii 90. Eu pot să le spun românilor și bucureștenilor: Nu voi permitre niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști.”, a mai spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Citește și: Șoșoacă, Iliescu, minerii și protestu’