Alin Mastan

Jandarmeria Română are de marți un nou șef, colonelul Alin Mastan, cel care a condus până acum Jandarmeria Capitalei, a fost împuternicit la comanda instituției. Acesta îl va înlocui pe colonelul Bogdan Enescu, căruia i-a expirat împuternicirea în această funcție. Mai mult, Enescu este urmărit penal de DNA, după ce și-ar fi pus din pix mai multe ore suplimentare în perioada stării de urgență.

„Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române. De asemenea, cu aceeași dată, ministrul afacerilor interne a dispus împuternicirea în funcția de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major a colonelului Uzlău Liviu, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din I.G.J.R”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Cine este Alin Mastan

Colonelul Alin Mastan a fost până în februarie 2017 şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, când a fost detaşat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române, urmărit penal de DNA. A încasat ilegal bani, în starea de urgență

#News