PSD

Partidul Social Democrat a validat, marți, listele a 19 organizații, urmând ca miercuri să fie finalizată această procedură, mai ales că 22 octombrie este data limită de depunere a listelor cu candidați pentru alegerile parlamentare.

„În Consiliul Politic Naţional am validat listele pentru 19 organizaţii, urmând ca mâine (n.r. miercuri) să facem o altă şedinţă a CPN pentru restul de organizaţii”, a declarat Sorin Grindeanu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a precizat că miercuri, la ora 16.00, Organizaţia PSD Bucureşti va depune listele la Biroul Electoral Municipal. Tot în CPN, a anunţat Grindeanu, au fost stabilite conduceri interimare la trei organizaţii ale PSD. „Alba – domnul europarlamentar Victor Negrescu, Covasna – domnul Barbu Bogdan şi Vrancea – domnul deputat Angel Tîlvăr”, a precizat Grindeanu.

Surpriză neașteptată de la Galați

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Lucian Georgescu, aflat pe poziţia a cincea pe lista PSD la Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, printr-un comunicat că renunţă la candidatura sa la alegerile parlamentare. Lucian Georgescu a fost ministru al Cercetării şi Inovării în 2017.

„În urma unei largi consultări cu echipa de conducere din Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, am luat decizia să renunţ la candidatura pentru alegerile parlamentare din partea PSD. Am avut în vedere responsabilităţile complexe de management şi strategia de dezvoltare a universităţii, care necesită prezenţa efectivă a rectorului în Galaţi. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi îşi reiterează intenţia de a se implica plenar în dezvoltarea comunităţii locale, judeţene, regionale şi naţionale, fiind o componentă de bază a acesteia, prin aportul ştiinţific, tehnic şi de inovare, aşa cum se întâmplă în întreaga lume. Rolul universităţii este, pretutindeni în lume, unul major, care creează plusvaloare comunităţii şi trebuie apreciat ca atare”, a declarat Lucian Georgescu pe pagina sa de Facebook.

ComunicatÎn urma unei largi consultări cu echipa de conducere din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați am luat…

Publicată de Lucian Georgescu pe Marţi, 20 octombrie 2020

Data până la care se pot depune candidaturile

Potrivit calendarului alegerilor parlamentare din 6 decembrie, 22 octombrie este ultima zi în care pot fi depuse listele cu candidaturi pentru Camera Deputaților și Senat. Campania electorală va începe pe 6 noiembrie și se va încheia pe 5 decembrie, la ora 7.00.

Citește și: PSD, refuzat de managerul de la „Sf. Parascheva”

#News