Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat marţi că nu va candida pentru un mandat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, unde a fost „curtată” de către PSD, care astfel ar fi avut patru medici, proaspăt cooptați, pe listele de candidați. Ea a explicat că „este foarte mult de muncă şi întreaga echipă de aici ne-am sudat, ne-am angrenat şi vom merge împreună mai departe”.

„Deci nu candidez. Categoric. Au fost cereri, dar la aceeaşi diplomaţie, ca să spun aşa, şi cu acelaşi adevăr în glas cu care mă uit în ochii tuturor am spus motivul pentru care nu merg la alegeri de această dată, pentru că este foarte mult de muncă şi întreaga echipă de aici ne-am sudat, ne-am angrenat şi vom merge împreună mai departe”, a afirmat Carmen Dorobăţ, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Pe 12 iulie 2019 Carmen Dorobăţ şi soţul ei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul în care erau acuzaţi că au primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a-i promova la examene.

Potrivit Tribunalului Iași, lui Carmen Dorobăț i se interzice dreptul de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a exercita funcția de cadru didactic în sistemul public din România și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

Altfel, Alexandru Rafila va deschide lista pe Bucureşti la Camera Deputaţilor, iar Adrian Streinu-Cercel va fi pe locul doi la Senat, tot în Bucureşti, după Gabriela Firea care deschide lista candidaţilor social-democraţi în Capitală.

Rectorul UMF Tg. Mureș, Leonard Azamfirei va candida pe listele PSD la alegerile parlamentare, a anunţat, luni, Marcel Ciolacu.

Citește și: Încă un medic cooptat în echipa PSD

#News