Unii poate vă mai aduceți aminte de momentele dinainte de 1989, când făceați temele la lumina lumânării sau a lampei cu gaz. Alții, poate ceva mai norocoși, au învățat la un bec chior alimentat la o baterie de mașină. Da, acea mașină pentru care se stătea la cozi uriașe să îi faci un „plin”, cu care apoi să umbli, o duminică da, alta nu.

Se pare că ministrul Educației Monica Anisie face parte din cei care au făcut teme la lampă, căci astfel e destul de greu să o înțelegem când mai scapă câte un „porumbel”.

Întrebată, luni seară, la Realitatea Plus ce soluții are pentru copiii ce au intrat în scenariul roșu (cursuri online), dar nu beneficiază de curent electric acasă și nu pot folosi tabletele, Monica Anisie a enumerat și varianta emisiunilor TV, printre soluții.

 „S-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem on-line. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul tele-școală, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale”, a declarat Anisie.

Potrivit Ministerului Energiei, România avea, anul trecut, 52.233 de gospodării neracordate la reţeaua naţională de curent electric.

Citește și: Monica Anisie luată în „colimator” de CTP

#News