Iohannis îi întoarce spatele slugoiului de Rareș Bogdan și îl lasă în mâinile lui Orban. Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus din nou liderilor PNL că nu se va implica în desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale, susţin surse politice pentru Adevărul. Şeful statului i-a transmis lui Rareş Bogdan că organizaţia PNL Bucureşti va alege candidatul pentru Capitală, nu el. Ludovic Orban, care controlează filiala Bucureşti, insistă ca Violeta Alexandru să fie candidatul PNL, nu Rareş Bogdan, susţin sursele citate.

Iohannis îi întoarce spatele slugoiului de Rareș Bogdan și îl lasă în mâinile lui Orban

La întâlnirea de la Vila Lac, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a deschis subiectul candidatului PNL pentru Primăria Capitalei.

„Domnule preşedinte, ce facem cu Bucureştiul?“, a întrebat Rareş Bogdan, potrivit surselor citate. Iohannis i-a răspuns sec: „Stabileşte partidul“. Apoi, şeful statului le-a transmis liberalilor că nu se va amesteca în alegerea candidaţilor pentru locale, nici în Bucureşti, nici în alte oraşe.

Citește și Surprize mari pe scena politică. Un supraviețuitor #Colectiv, candidat la alegeri locale

Liberalii au comandat un sondaj de opinie pe Bucureşti în care îi măsoară pe Rareş Bogdan, Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, dar şi candidaţi externi: Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu. Premierul Ludovic Orban insistă ca Violeta Alexandru, liderul PNL Bucureşti, să intre în cursă cu Firea.

Rareş Bogdan, deşi a anunţat că nu-şi doreşte funcţia de primar, are mai multă notorietate.

„Vom lua o decizie pe baza sondajului de opinie, însă semnalul venit de la Cotroceni e clar: Ludovic Orban va stabili candidaturile. Rareş Bogdan a plecat dezamăgit, pentru că se aştepta la sprijin din partea preşedintelui“, susţine unul dintre liderii PNL prezenţi la discuţia de la Vila Lac.

În umă cu o lună, Rareş Bogdan spunea că numai Klaus Iohannis l-ar putea convinge să candideze la Primăria Capitalei. „Dacă preşedintele Iohannis ar considera că trebuie să avem o discuţie pe subiectul Capitalei, aş fi pus într-o situaţie complicată“, afirma europarlamentarul PNL la Digi 24. Dar Iohannis nu a considerat.

#NEWS