În urma răspândirii îngrijorătoare a virusului din China, pe numele lui Coronavirus, toate statele lumii au intrat în alertă, întrucât se pare că aceasta stă să se transforme într-o adevărată epidemie la nivel global. Acest scenariu apocaliptic a panicat o lume întreagă, în condițiile în care de la zi la zi numărul de decese cauzate de Coronavirus se mărește, un astfel de caz înregistrându-se chiar și în Statele Unite, după ce numeroase decese au fost deja declarate în Thailanda, Coreea de Sud și Japonia. De asemenea, un medic care investiga dezvoltarea virusului letal a declarat că ar fi, la rându-i, infectat cu Coronavirus.

Spitalele din România sunt somate să ia și ele măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, astfel că, doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat pentru Mediafax:

„În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-văcă discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci există un acces limitat la teste, în momentul de față. Dar cred că în curând vom avea și în țară nostra și poate chiar la Institutul „Matei Balș”, teste care să poată depisteze acest tip de virus”.

Citește și: Coronavirus ar putea ajunge și în România

„Înseamnă, practic, identificarea pacienților și a contactelor acestor pacienți, supravegherea lor, tratarea într-o zona în care să facă puțin probabilă răspândirea infecției. Sunt la aeroporturi, aeroporturile care au curse directe cu regiunea afectată din China, pe de o parte, care înseamnă, de fapt, identificarea pacienților febrili, care ar putea să vină din zona afectată și ar putea să aducă această afecțiune în țară în care ajung. În momentul de față nu avem decât patru cazuri și trei țări care au fost afectate. Mă refer la Coreea de Sud, Japonia și Thailanda”, a completat el.

Astfel, posibilele teste ce se vor efectua pentru stabilirea infecției cu Coronavirus se vor avea loc la Insitutul de Boli Înfecțioase „Matei Balș” din București.

#News