Streinu-Cercel vine cu soluții pentru „masa de Crăciun”

Să se mănânce pe rând, iar la masă să se stea cu masca, măcar pe nas

Până anul trecut, sărbătorile, în special cele de iarnă, erau un motiv de întâlnire și bucurie cu familia lărgită și cu prietenii. Din păcate pandemia ne-a schimbat tuturor viața, și chiar dacă ne dorim să avem în continuare bucuria specifică de Crăciun, acest lucru este foarte puțin probabil. Mai ales în contextul în care autoritățile recomandă, cu insistență, să limităm aceste întâlniri tocmai pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

 „De Crăciun și de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendința să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Și, deși toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca și cum am vrea să murim. Când știm cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulația acestui virus, nu purtăm mască tot timpul și ne îmbolnăvim, atunci 40 la sută dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceștia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă”, a explicat prof. Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș.

Prof. Adrian Streinu-Cercel, a declarat la Medika TV, că are o soluție pentru acest Crăciun, la masă, măcar cu masca pe nas.  

Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuși se așează la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ.

Prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș

Ce este Medika TV

Medika TV, prima televiziune medicală, a început emisia în octombrie 2018. „Dorim să cultivăm în România documentarele de nişă, prin prezentarea unor producţii de excepţie realizate de cele mai mari case de producţie europene. Filme documentare, ce şi-au găsit un loc în grila marilor broadcasteri europeni, gen BBC, vor completa grila Medika TV. Avem toată convingerea că Medika TV va căpăta încrederea tuturor profesorilor, medicilor, studenţilor şi a instituţiilor care îşi vor găsi aici acea platformă de comunicare, într-o formă agregată, astfel încât dezbaterile şi informaţiile rezultate să se concretizeze într-un reper ce poate ajuta la însănătoşirea sistemului medical”, a declarat Vlad Pufu, directorul general al Medika TV, la acel moment, citat de businessmagazin.ro.

Citește și: Arafat, sfaturi pentru sărbătorile de iarnă: „Fiecare la casa lui sau în apropiere”

#News