Daniel Buzdugan
Daniel Buzdugan

Toată, dar absolut toată lumea se plânge de Ro-Alert. Că face zgomot, că sperie, că panichează, că o să rămânem fără bătrâni și fără cardiaci. Dacă vrei să vezi activitate pe Facebook, văicăreli sau, în funcție de umorul fiecăruia, miștouri, așteaptă un mesaj RO-Alert. Și se dezlănțuie iadul sensibililor. Sau raiul sarcasmului.

Cu toată sinceritatea, nu am înțeles niciodată isteria RO-Alert, nu m-a deranjat niciodată mesajul care-i șifonează pe mulți pentru că țiuie câteva secunde și te avertizează în situații de urgență. Și asta conform prevederilor legale.

Dacă nu eram avertizați, ne văicăream că nu ne avertizează nimeni. Dacă primim mesajul, ne deranjează zgomotul. Panseluțe.

Daniel Buzdugan ar trebui să știe ce înseamnă sunete, zgomote și frecvențe înalte. Ar trebui să știe, mai ales pentru că este realizator de programe radio. Cu toate acestea, a fost enervat la culme în urmă cu o zi de mesajele Ro-Alert pe care populația României le-a primit pentru conștientizarea situației grave în care ne aflăm.

”Ro-Alert, oprește-te! Gata m-am panicat! De 6 ori am intrat în panică azi! Gataaa!

Fiți deștepți , gândiți 3 minute înainte de a pleca pe acțiune !!

Sunt mulți copii singuri acasă în perioada asta, care nu știu cum să reacționeze!

Nu te stresează nimeni în SUA, Italia, Olanda, Germania cu asemenea mesaje agresive! Numai la noi se întâmplă ! Propagați PANICĂ & Frică! Educația se poate face și cu vorba bună, autoritară sau cu amenzi date cu fermitate, dar fără ură sau discurs agresiv! A fi autoritar nu înseamnă a fi văcar! Urmăriți îndreptarea cetățeanului, nu umilirea lui! Needucați-ne sau educați-ne?”.

O singură obiecție legată de copiii speriați: dacă sunt educați să înțeleagă un mesaj, îl vor înțelege. Dacă nu sunt, nu ar trebui să aibă smartphone. Și nici lăsați singuri acasă.

Citește și: Noi recorduri ale epidemiei cu Covid, în România

#News