Alexandru Rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila consideră că trebuie reevaluate capacitățile asistenței medicale, mai ales în contextul în care a crescut numărul de noi cazuri de infectări cu Covid, ce va aduce cu sine și creștere a cazurilor din terapie intensivă.

„Dacă în următoarele trei zile vom avea tot așa, în jur de 5.000 de cazuri pe zi, să ne așteptăm ca în cursul săptămânii viitoare să asistăm la o creștere destul de accentuată de cazuri în terapiile intensive, ceea ce duce la apropierea de limita la care sistemul de sănătate este adaptat în acest moment. Mă refer la cele puțin peste 1.000 de paturi disponibile și cred că măsurile de reevaluare a capacităților de acordare a asistenței medicale trebuie rapid implementate”, a declarat Rafila la Digi24.

Un platou de 5.000 poate fi benefic

Rafila este de părere că un platou, la 5.000 de cazuri zilnice, poate relaxa puțin sistemul de sănătate.

„După ce se obține această stabilizare, sigur că trebuie să existe o așteptare legată de scăderea numărului. Un platou de 5.000 de cazuri pe zi este foarte mult pentru sistemul de sănătate, chiar pentru secțiile obișnuite de spital”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Noi recorduri ale epidemiei cu Covid, în România

#News