Poliţişti din Arad, cercetați disciplinar pentru anchetarea defectuoasă a cazului unei eleve bătute de o colegă

Unul dintre cei vizaţi este şeful Biroului de ordine publică Arad din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Doi poliţişti arădeni sunt anchetați disciplinar în cazul elevei de 15 ani care ar fi fost bătută cu bestialitate de o colegă de 17 ani în timp ce tatăl agresoarei filma. Unul dintre cei vizaţi este şeful Biroului de ordine publică Arad din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, potrivit g4media.ro. Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, a declarat că s-au luat măsuri deoarece cazul nu a fost gestionat corespunzător încă de la primirea sesizării.

Ancheta şi audierea părţilor a început abia după o săptămână de la sesizare, după ce presa a mediatizat incidentul

 Cele două fete sunt eleve la un liceu din municipiul Arad, agresiunea având loc în locuința agresoarei, unde victima ar fi fost invitată. Fata primeşte asistenţă de specialitate de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, fiind inclusă într-un program de consiliere psihologică. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, ca primă măsură a fost dispusă încetarea împuternicirii şefului Biroului de ordine publică Arad.
„Cu privire la speţa în cauză, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus cercetarea disciplinară a poliţistului desemnat cu verificările şi cercetările în acest caz precum şi a şefului acestuia.”, a spus Claudia Iuga. 

Adolescenta acuzată de agresiune şi tatăl acesteia, care fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore, au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile

Ambii sunt anchetați pentru lovire şi alte violenţe şi instigare la lovire şi alte violenţe. Cercetarea a început săptămâna trecută, în urma distribuirii pe internet a unui videoclip în care se observă cum o fată de 15 ani este lovită cu cruzime de o tânără de 17 ani. Adolescenta îşi umileşte victima căzută şi o lovește cu picioarele. Filmarea ar fi fost distribuită chiar de agresoare, pentru a se lăuda prietenilor şi colegilor dar imaginile s-au „viralizat” în câteva zile, după ce incidentul a avut loc în 21 septembrie.

 În videoclip se observă cum o adolescentă este lovită de mai multe ori cu palmele peste cap şi spate, fiind trasă de păr, lovită cu capul de o teracotă. Fata este aruncată pe jos, lovită cu picioarele, înjurată şi ameninţată de agresoare că îi dă foc. Deși fata o roagă pe agresoare să înceteze, aceasta continuă să o lovească. Videoclipul ar fi fost făcut de tatăl vitreg al agresoarei, el fiind auzit, în timpul filmării, cum aduce unele reproşuri victimei, în timp ce era bătută.

Depeche Mode va concerta anul viitor pe Arena Națională din București