Animalele de la grădina zoologică din Brașov vor putea fi adoptate

Animalele nu vor fi luate acasă, ci vor rămâne în colecţia Grădinii Zoologice Braşov .

Braşovenii sau firmele din oraş vor putea avea animalele lor la Grădina Zoologică Braşov. Proiectul a fost pregătit de mai mult timp de conducerea Grădinii Zoologice, iar în şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov de joi, 23 martie, va fi supus aprobării aleşilor locali, potrivit g4media.ro.

Animalele nu vor fi luate acasă, ci vor rămâne în colecţia Grădinii Zoologice Braşov şi, în funcţie de pachetul ales, adoptatorii vor beneficia mai multe facilităţi.

 „Am pregătit mai multe pachete. Cel mai ieftin este de 10 euro pe an, iar pentru această sumă, numele adoptatorului se va regăsi pe un panou de la intrarea în Grădina Zoologică. Cel mai mare tarif este de 2.500 de euro pe an, care, în viitor, le va permite adoptatorilor să urmărească live animalul, pentru că urmează să implementăm un proiect ce presupune montarea de camere de monitorizare”, a declarat directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru. În cazul în care Consiliul Local Braşov aprobă hotărârea privind derularea campaniei, Alin Pînzaru a spus că animalele de la Zoo Braşov vor fi scoase spre adopţie în cel mai scurt timp.

El a menţionat că, în funcţie de pachetul ales, printre altele, va exista şi posibilitatea de a se pune o plăcuţă cu numele adoptatorului pe ţarcul animalului.

Tot în funcţie de pachetul ales, dacă animalul nu are un nume, îl poate primi de la adoptator, condiţia fiind ca numele să nu aibă conotaţii vulgare sau politice. „Vor fi şi vouchere de acces la Zoo, dar va fi şi o zi a «părintelui adoptiv», când acesta va putea veni la Zoo, pentru a vedea cum este îngrijit animalul sau, dacă doreşte, pentru a da o mână de ajutor”, a mai spus directorul Grădinii Zoologice Braşov. Sloganul campaniei este „Adoptă în Zoo, conservă în natură”, deoarece o parte din încasări va fi direcţionată către proiectele de conservare.

Permisul de conducere se va putea elibera de la 17 ani