Florin Roman

Florin Roman, șeful deputaților PNL, propune o măsură drastică dar eficientă

O propunere legislativă venită din partea lui Florin Roman a scandalizat opinia publică de curând. În opinia șefului deputaților, celor ce nu respectă autoizolarea ar trebui să le fie tăiate veniturile garantate. Este vorba despre acei 75% din salariu de bază despre care se vorbește, procent ce ar trebui acoperit de stat. Cu toate că această propunere ligislativă a stârnit păreri contradictorii, s-ar putea, totuși să fie una destul de eficientă în convingerea cetățenilor de a fi mai responsabili. Dacă nu de voie, măcar de nevoie.

Într-o lume normală…

Într-o lume normală, propunerea lui Florin Roman ar trebui să fie considerată una destul de dură, poate chiar ușor dicatorială. Tot într-o lume normală, oamenii ar trebui să se autoizoleze de bună voie și să înțeleagă pericolele la care îi supun pe ceilalți atunci când ies din izolare. Într-o lume normală, am fi putut vorbi de responsabilitate și de bun simț, fără ca cineva să-ți pună pistolul la tâmplă. Spiritul civic nu ar trebui cultivat cu barda. Cu toate astea, iată că e nevoie. Iar Florin Roman știe asta.

Parcuri pline, oameni veseli, griji puține

În epoca în care toată lumea are măcar un televizor, dacă nu cumva și un cont de Facebook, cetățenii noștrii dragi umblă pe străzi ca muștele. În loc să stea în casă, în loc să se protejeze – atât pe ei, cât și pe cei dragi lor. Ce-i drept, nici vremea ultimelor zile nu prea ne-a ajutat să ne dorim să rămânem închiși în case, primavara asta părând că ne face în ciudă și ne îmbie cu păsărele, soare și copaci înfloriți. Dar haideți să facem ca asta să nu fie ultima noastră primăvară! Or mai fi și altele la fel de frumoase.

Iar dacă asta nu vă sperie, sper să vă sperie măcar propunerea șefului deputaților.

Citește și: Florin Roman propune confiscarea mărfii și amenzi

#News