FOTO facebook
FOTO facebook

Adrian Severin, fost ministru de Externe, a scris, sâmbătă, pe Facebook că este de lăudat gestul Chinei, care a trimis ajutoare României, lovită de criza de coronavirus. Ca o ironie a sorții sau adevăr, depinde cum vrea fiecare să perceapă realitatea, așa-zisele prietene ale lui Klaus Iohannis, SUA, Germania sau Franța, nu au mișcat un deget pentru un mic ajutor.

Așa cum bine spune fostul ministru, ceea ce vom primi de la UE nu sunt ajutoare, ci drepturi.

Adrian Severin dezvăluie o imagine emoționantă

“Prietenul la nevoie se cunoaște.” (proverb românesc)

Ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, a predat Primarului General al Capitalei, doamna Gabriela Firea, ajutoare trimise românilor de China “comunistă”, în condițiile crizei cauzate de pandemia Covid19. Aceasta se poate vedea în fotografia de mai jos. Pe lăzi, sub cele două steaguri ale României și Chinei, este scris textul: “România, noi suntem alături de tine”.

Citește și Piedone, bătălie cu COVID-19. Apel către autoritățile publice

Nu am găsit poze similare cu ajutoarele trimise de SUA, Germania și Franța. (Ceea ce vom primi eventual de la UE nu sunt ajutoare, ci drepturi, căci UE suntem chiar și noi.)

Poate că proverbul pe care îl tot cităm ne-a parvenit cu o mică eroare de scriere. În realitate el este: “prietenul anevoie se cunoaște.”, a scris Adrian Severin pe Facebook.

#NEWS