Performanţa tenisului din România continuă cu evoluţia Anei Bogdan, cea care a reuşit în cursul zilei de ieri să câştige meciul contra jucătoarei din America, Bernarda Pera, în optimile de finală ale challengerului de la Limoges, revenind astfel începând cu data de 23.12.2019, în top 100 WTA. Această reuşită o clasează pe sportiva noastră pe locul al treilea, după Simona Halep şi Sorina Cîrstea.

La cei 27 de ani ai săi, numai în ultima lună, Ana a obţinut 15 victorii din cele 16 meciuri jucate, 12 dintre acestea fiind înregistrate consecutiv. Duminica trecută, Ana a reuşit să câştige turneul ITF de la Dubai.

În ceea ce priveşte meciul din data de 19.12.2019, sportiva a învins cu scorul de 6-7, 6-2, 6-4.

Amintim faptul că Bernarda Pera se află pe locul 65 mondial şi a fost a opta favorită a turneului de la Limoges, ceea ce face ca performanţa Anei să fie cu atât mai impresionantă şi demnă de laudă. În sferturile de finală, sportiva noastră va împărţi terenul cu favorita competiţiei din Franţa, câştigătoarea de anul trecut, rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Ascensiunea uimitoare a Anei Bogdan

Ascensiunea Anei din ultima perioadă nu poate fi trecută cu vederea, mai ales dacă luăm în calcul victoriile împotriva a 5 jucătoare din top 100 şi cea împotriva câştigătoarei turneului de junioare de la Wimbledon.

Actualmente, Ana Bogdan ocupă prima poziţie în cursa Turneului Campioanelor de la Shenyen din 2020, acolo unde, mai mult ca sigur sportiva din România va începe tot din postura de lider al acestui clasament.

#news