Pentru al treilea an consecutiv, Poli Timişoara, care este şi deţinătoarea trofeului, a reuşit să se califice în turneul Final Four al Cupei României. Astfel, după tur şi prima etapă din retur, formaţia timişoreană se află cu cele 23 de puncte, pe locul 7, la egalitate cu Dobrogea Sud Constanţa şi CSA Steaua Bucureşti. Dan Dumitru, managerul echipei, a menţionat faptul că lua în calcul transferul a încă doi jucători, însă, din cauza problemelor financiare ale clubului acesta a fost pus în situaţia de a fi nevoit să renunţe la decizia de faţă.

Amintim faptul că alături de echipele de baschet masculin şi rugby ale oraşului, Poli Timişoara face parte din clubul de drept public SCM, al municipiului din oraşul de pe Bega. Astfel, managerii celor trei secţii s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe comune în care au ridicat problema financiară.

”Situația la noi a explodat în ultimele zile. Am încercat, cu domnul Doboși (n.r. – sponsor principal), care a fost aproape de noi, să dezamorsăm această bombă. Avem două memorii la federație. Avem un articol în contract cum că data de salariu este 15. Dacă plata nu se face în termen de 45 de zile, sportivul trebuie să depună notificare de plată, iar apoi poate depune memoriu. Totuși, jucătorii SCM-ului merg fără bani acasă și toate eforturile pe care le-am făcut la secția de handbal în ultimii patru ani se vor nărui dacă nu vine cel puțin un salariu până de sărbători”, a menţionat Dan Dumitru.

Dacă în trecut handbaliştii de la Poli se bucurau de sponsori care achitau, din bani privaţi, cheltuielile aferente facturilor, utilităţilor şi a chiriilor, acum, echipa este nevoită să suporte aceste cheltuieli din banii încasaţi din salarii. Tocmai din acest motiv, întârzierile salariale pun o şi mai mare presiune pe sportivii secţiei de handbal, iar situaţia nu pare, din nefericire, să se ameliorieze în viitorul apropiat, întrucât în 2021, Timişoara va fi capitala europeană a culturii, iar priorităţile municipiului în următorii doi ani vor fi cu totul altele.

#news