Viitorul sportului din România: Noua arenă din Giulești

Stadionul Rapid este gata de inaugurare

Noua arenă din Giuleşti reprezintă un complex modern şi un pas important pentru viitorul sportului românesc.

În ceea ce priveşte procesul de realizare, stadionul a fost o reală provocare şi rodul oamenilor competitivi, aşa cum preciza, în urmă cu o lună, directorul coordonator.

A fost una dintre cele mai mari provocări ale carierei mele profesionale, dusă la bun sfârșit, alături de colegii mei, un grup de oameni competitivi, ambițioși, cu dorința de a realiza un obiectiv care să dăinuie în timp”, declara, în luna decembrie, Ion Erbașu.

Imagini spectaculoase: stadionul reprezintă o construcţie pentru viitor şi unul dintre proiectele finalizate cu succes în 2021

Noua arenă din Giulești este un adevărat complex sportiv. Pentru noi, reprezintă unul dintre proiectele finalizate cu succes în 2021”, au scris reprezentanţii Erbaşu, pe contul de Facebook.

De asemenea, în anunţul publicat, se precizează că întregul complex beneficiază de un stadion modern de 14.050 de locuri ce respectă standardele categoriei UEFA.

În plus, există multiple săli de antrenament (atletism, popice, karate, judo, lupte, box, haltere, baschet/volei), 14 camere duble dedicate sportivilor, un restaurant și 184 de locuri de parcare.

Conform datelor publicate, proiectul a fost finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și construit împreună cu partenerii Terragaz Construct și Concelex.

Facebook, Construcţii Erbaşu

“Construim pentru viitor. Cu respect, integritate și profesionalism”

Procesul de predare al noului stadion din Giulești către CS Rapid a început încă din data de 6 decembrie 2021.

Ion Erbașu, director coordonator execuție, a declarat că lucrările pentru demolarea stadionului Giulești au început în anul 2019. La acel moment, a fost pregătită locația, în vederea construirii viitoarei arene.

Stadionul Rapid a fost catalogat, fiind încadrat în categoria UEFA 4.

Conform DigiSport, Compania Națională de Investiții (CNI) a predat arena către Clubul Sportiv Rapid după ce s-au obținut toate avizele necesare pentru funcționare.

După ce vor fi îndeplinite și ultimele formalități, arena va putea fi inaugurată. În mod oficial, Rapid s-ar putea întoarce pe data de 29 ianuarie. Tot în această zi, este programat duelul cu UTA din etapa a 23-a.