Iohannis este optimist, dar moderat

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat optimist în ceea ce privește evoluția epidemiologică din ultimele zile, care se află într-o ușoară scădere, după două zile consecutive în care s-a depășit cifra de 10 mii de cazuri. Mai mult, vineri, numărul celor declarați vindecați a fost aproape cât al celor confirmați pozitiv, 9.086 față de 9.272 de cazuri.

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate.

Însă – spun optimism moderat – lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a declarat Iohannis.

Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală.

Klaus Iohannis, 20 noiembrie 2020

Președintele a menționat că luni va avea  loc o nouă întâlnire de lucru, ce va avea ca temă campania de vaccinare.

„După părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională.

Reamintim că de pe 9 noiembrie, pentru 30 de zile, România se află în carantină parțială, cu o serie de restricții, printre cele mai importante aflându-se cea cu privire la limitarea circulației pe timpul nopții. Altfel, șapte reședințe de județ se află în acest moment în carantină: Zalău, Baia Mare, Slobozia, Alba, Sibiu, Bistrița și Constanța, ca urmare a incidenței de cazuri cumulate în 14 zile de peste 6 la mia de locuitori.

Citește și: Tăriceanu îl vrea pe Iohannis vaccinat, în direct, la TV

#News