Credit foto: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului
Credit foto: Mircea Verghelet, Parcul Național Piatra Craiului

Membrii Romsilva au publicat astăzi, 20 octombrie, o fotografie realizată de Mircea Vergheleț.

Fotografia, publicată pe contul de Facebook al Regiei Naționale a Pădurilor, a fost făcută în Parcul Național Piatra Craiului.

Această fotografie a fost realizată în Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Acest parc are o suprafață de 14.800 de hectare și acoperă județele Brașov și Argeș. Dintre acestea, 10.860 constau în hectare de păduri, iar peste 6.000 de hectare sunt protejate.

Între cele mai atractive obiective turistice ale parcului, pe lângă fauna și flora bogată, se numără Prăpăstiile Zărneștiului, Creasta Pietrei Craiului, Cheile Dâmbovicioarei, Zaplazul, Cerdacul Stanciului și Marele Grohotiș. Administrația parcului a amenajat 11 trasee de cicloturism și alte 42 de trasee turistice marcate”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook al Regiei Naționale a Pădurilor.

Parcul Național Piatra Craiului reprezintă un punct de tradiție al turismului montan din România

Potrivit membrilor Romsilva, în Parcul Național Piatra Craiului se află numeroase comunități locale.

Unul dintre acestea este orașul Zărnești, o locație care adăpostește un sanctuar cu peste 100 de urşi bruni, dar și multe alte animale, precum cai, căprioare, oi sau capre.

Alte comune care sunt considerate a fi unele dintre cele mai atractive destinații turistice sunt Bran, Moeciu, Fundata, Dâmbovicioara și Rucăr.