Este anul teoriilor și este anul în care toți insistă pe libertate. Libertatea vine în multe forme, iar libertatea de exprimare este fix cauza unor lupte virtuale, cu arme virtuale. Luptele sunt zilnice, iar terenurile de luptă sunt spațiile de socializare.

Ce a adus coronavirusul: mai multe lupte înverșunate, mai multă ură și o separare pe tabere. Bisericuțe. Bule. Teamă. Gloria teoriilor.

Facebook aplică o cenzură pe modelul Twitter. Pe 21 iulie 2020, Twitter a anunțat că a interzis peste 7.000 de conturi în legătură cu teoria conspirației QAnon pentru amplificarea coordonată a știrilor false și a teoriilor conspirației.

Într-un comunicat de presă, Twitter a declarat: „Am fost clar că vom întreprinde acțiuni puternice de aplicare a comportamentului care pot să ducă la daune offline. În conformitate cu această abordare, săptămâna aceasta luăm măsuri suplimentare pentru așa-numitele Activitatea „QAnon” în întregul serviciu.

”Am văzut extinderea mişcărilor care, deşi nu organizează direct violenţe, au sărbătorit actele violente, au arătat că au arme şi sugerează că le vor folosi sau au urmăritori individuali cu comportament violent”, a declarat Facebook.

Desigur, Trump iubește scandalul și, așa cum ne-a obișnuit, are o părere legată de orice fel de scandal. Se hrănește din scandal. A fost întrebat și a răspuns, a calculat numărul de adepți și a pus bazele unei matematici proprii.

Trump a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu ştie multe despre mişcare în afară de faptul că „eu le plac foarte mult, ceea ce apreciez”.

”Dacă pot contribui la salvarea lumii de probleme, sunt dispus să o fac”, a spus Trump, cu referire la teoria conspiraţiei QAnon ce susţine că salvează lumea de un cult satanist.

Suntem în anul teoriilor nefondate, menite să bifeze noi boli psihice. Sunt teorii ale conspirației care dau naștere unor noi teorii ale conspirației. E un cerc vicios învârtit de persoane și mai vicioase.

De multe ori preferi să eviți virtualul și de multe ori te întrebi dacă ai atât de multă nevoie de lumea de pe ecran. Sau, dacă ar fi mai bine să închizi definitiv un cont și să renunți. Problema este că, pentru fiecare cont închis se vor deschide, altele. Multe.

Sau este și asta o teorie a conspirației?

Citește și: Trump distruge planeta, câinii latră, caravana trece

#News