Încă o știre despre hotelurile afectate de pandemie. Încă o știre despre Grecia, despre turismul grecesc și despre vacanțe fără frontiere. Bine, vacanțele au granițe, dar bariera principală continuă să o reprezinte coronavirusul. Măsuri peste măsuri, alerte, temeri și testări.

Președintele Asociației Panelenice a Hotelierilor, Grigoris Tassios vrea și turism, și siguranță. În același timp, are și sfaturi, și trage și concluzii:

”După adoptarea măsurii cu privire la efectuarea unui test negativ cu 72 de ore înainte, rezervările au scăzut cu 50%. Gândiţi-vă că şi aşa nordul Greciei avea un grad mediu de ocupare de aproximativ 40% pentru luna curentă și că într-o singură seară anulările masive au scăzut gradul de ocupare la 20%”, spune Tassios.

Am spus și încă spun că Grecia ar face orice pentru turism. Și hotelierii ar face orice pentru hotelurile lor. Teama principală nu e virusul, ci faptul că turistul obișnuit alege să-și anuleze rezervarea.

„Acest lucru s-a întâmplat din două motive. Pe de o parte, pentru că unii călători nu au avut timp să facă testul, iar alţii nu au putut, deoarece testele disponibile în România și Bulgaria, de exemplu, sunt puține, iar pe de altă parte, deoarece testele sunt scumpe, între 70 şi 100 de euro”, adaugă președintele Asociației Panelenice a Hotelierilor.

Potrivit acestuia, ”iulie s-a pierdut deja după această decizie, iar speranțele sunt acum concentrate pe august”, a subliniat Grigoris Tassios.

Nu știu dacă vacanța într-o locație exotică e dovadă de curaj, de snobism sau, pur și simplu, e obișnuință. E obișnuința pentru care ești taxat de alții.

Alegi aceeași locație pentru zilele de concediu, pentru că acolo îți place. Acolo te simți bine. Și, până la urmă, e țara în care alegi  să investești. Gradul de confort și serviciile oferite sunt o chestiune subiectivă. Așa cum și virusul e doar ”subiectiv” periculos pentru unii.

Citește și: Cezar Dumitru: zboruri anulate, finanțe returnate

#News