O camionetă a intrat în oameni la o paradă gay, în Florida

„Este un atac terorist asupra comunităţii LGBT”. Oricât de homofob ar fi cineva, a recurge la un astfel de gest nu poate decât să îl descalifice ca ființă umană

Un bărbat a fost ucis și un altul rănit după ce o camionetă a intrat din plin în mai multe persoane adunate la o paradă gay din Florida de Sud, relatează ABC News. Incidentul a avut loc la Stonewall Pride Parade & Street Festival din Wilton Manors, chiar înainte de începerea propriu-zisă a paradei.

„Ceea ce a început ca o sărbătoare s-a transformat rapid în tragedia de la Stonewall Pride Parade de astăzi”, a declarat șeriful Gregory Tony din comunitatul Broward într-un comunicat. „Deși autoritățile încă adună informații, știm că două persoane care mărșăluiesc pentru a sărbători incluziunea și egalitatea au fost lovite de un vehicul. O persoană a murit, iar cealaltă rămâne spitalizată”.

Autoritățile încă cercetează dacă a fost un accident sau un act deliberat. Șoferul a fost luat în arest pentru audieri, potrivit poliției. Camionul a lovit o poartă din apropiere și s-a oprit.

„Ancheta este în desfășurare și am evaluat toate posibilitățile”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Fort Lauderdale, detectivul Ali Adamson, într-o conferință de presă. „Nimic nu este exclus acum, trebuie să ne uităm la toate unghiurile și asta facem”, care a adăugat că FBI este implicat în anchetă.

Ținta, un congresman democrat, victime, doi participanți la paradă

Vehiculul se aliniase cu carele alegorice participante la paradă, dar a accelerat şi a lovit mai multe persoane, a relatat Local 10 News. Primarul din Fort Lauderdale, Dean Trantalis, care a participat la paradă a precizat faptul că vehicului a ţintit de fapt maşina congresmanei democrate Debbie Wasserman Schultz, care se afla într-o maşină decapotabilă, dar a ratat-o la limită.

„Este un atac terorist asupra comunităţii LGBT”, a declarat Trantalis. „Exact asta este. Nu a fost chiar un accident. A fost deliberat, a fost premeditat şi a fost îndreptat împotriva unei anumite persoane. Din fericire, au ratat acea persoană, dar din păcate au lovit alte două persoane”.

Citește și: Multinaționalele se implică, comunitatea LGBTQ+ „ridică din sprânceană”