Pomohaci, Oscarul, steaua și copiii

Cristian Pomohaci, noul star internațional la secțiunea „filme pentru copii”

Foto: Cristian Pomohaci -Facebook

V-amintiți de Cristian Pomohaci, fostul preot cântăreț, acuzat, la un moment dat, de pedofilie? Ei, bine, mai nou, „vocea îngerească” a muzicii populare cu iz (aproape) religios insinuează că ar avea propria stea pe „Walk of Fame”. Bașca, și-un Oscar pe care l-ar fi primit de la americani – nu știm exact pentru ce și nici când.

Cum își duce Pomohaci „fanii” de căpăstru

Înainte de toate, să vizualizăm mesajul pe care fostul preot l-a publicat acum două zile, pe pagina personală de Facebook. Concluziile, după!

Fără nicio altă explicație, Pomohaci își induce „mieii” în eroare, sugerând că ar fi primit deopotrivă un Oscar și-o stea pe cunoscuta alee destinată marilor staruri de la Hollywood, Walk of Fame, republicând niște fotografii pe care le-ar fi făcut, conform datei incluse în descriere, pe 5 octombrie 2020.

Într-un timp extrem de scurt, rubricuța de sub fotografii i s-a umplut de îndată de comentarii, majoritatea de tipul: „la mai multe” sau „vă iubim”. Punct ochit, punct lovit! Publicul fostului preotul acuzat, la un moment dat, de pedofilie, a fost prostit din nou. Până la urmă, nu putem să-l acuzăm pe „Cristi” c-ar avea în palmaresul său fanil laureați ai premiului Nobel. Concurența n-ar fi, de altfel, în interesul acestuia. Oscar lângă Nobel, parcă nu prea merge! Știrbește din valoare.

Cum era de așteptat, în rândul comentatorilor au apărut inclusiv persoane indignate de noua „înșelătorie” a fostului vestitor al celor sfinte. „Ați sărbătorit cu câțiva băieți tineri?”, îi comentează cineva, în timp ce un alt internaut îl întreabă: „Oscarul a fost pentru producția One boy, one priest, one love?”, în traducere „Un băiat, un preot, o singură iubire”.

Unde e greșeala

Desigur, cu toții ne-am cumpărat, la un moment dat, tot felul de accesorii pe care le-am folosit de Halloween sau în diferite jocuri inofensive. Nu e nimic rău în a da o raită pe la magazinul de suveniruri atunci când te afli, spre exemplu, prin Hollywood. Cu toate astea, când numele tău e Cristian Pomohaci, iar fanii tăi sunt, de la sine înțeles, un pic creduli, să-ți trântești astfel de fotografii pe Facebook fără o explicație de tipul „am glumit și eu un pic”, intră sub incidența înșelătoriei – dacă nu din punct de vedere legal, din punct de vedere moral, cu siguranță.

Americanii au o vorbă: „fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me” – adicătelea, în traducere liberă, să-ți fie rușine dacă mă păcălești o dată, să-mi fie rușine dacă reușești să mă păcălești și a doua oară. Iar dacă Pomohaci a reușit să-și prostească admiratorii atunci când a fost acuzat de pedofilie, cu siguranță o fotografie c-o steluță, un oscărel și niște haine preoțești pe care n-ar mai trebui să aibă voie să le poarte, sunt floare la ureche pentru „nea părintele”, prea-iubitorul de copii.

Citește și editorialul: Laboratorul de cyborgi al „domnului” Simion