Stadionul Rapid se modernizează. Ultimul stadiu, montarea gazonului

Montarea gazonului pe stadionul Rapid va dura două săptămâni și va fi asigurată de nouă specialiști. Acesta a fost adus din Grecia, cu ajutorul utilajelor frigorifice și va fi tratat astfel încât să-și mențină vigoarea cât mai mult timp de-acum înainte. Stadionul Rapid va găzdui, de asemenea, inclusiv Euro 2020

Acum 85 ani începea construcția stadionului care avea să devină unul dintre simbolurile de necontestat ale fotbalului românesc. Timp de zeci de ani casă pentru echipa Rapid, stadionul ce avea să fie numit „Valentin Stănescu”, marca decenii întregi de victorii, fiecare meci câștigat de echipă scriind încă o filă în istoria sportului românesc.

Viitorul Stadionului Rapid se rescrie!

Stadionul Rapid, cel pe care odinioară se auzeau urarelele suporterilor, este readus la viață. Dacă în 2019, stadionul echipei Rapid era demolat, în 2021 el e pe cale să-și recapete gloria, fiind una dintre arenele menite să găzduiască competiții sportive importante, pe viitor, astfel că aceasta se află în plin proces de transformare în momentul de față, beneficiind de dotări moderne, în conformitate cu cerințele momentului.

Montarea gazonului de calitate superioară, ultimul pas

Până în 2019 aproape o ruină, stadionul inițial, cel construit în anii ’30, a fost demolat, pentru ca ulterior să fie reconstruit de la zero. Astfel că renașterea stadionului Rapid a ajuns acum la unul din punctele cheie: montarea gazonului.

Potrivit Erbașu Construcții, compania care se ocupă de lucrări, gazonul montat pe stadion este unul de calitate înaltă și adus în condiții speciale, cu utilaje frigorifice, din Salonic, Grecia. Montajul propriu-zis are o durată de două săptămâni, lucrarea fiind asigurată de un număr de nouă oameni, specializați în domeniu.

Gazonul este tratat cu pesticide și erbicide, astfel încât să se asigure prevenția în ceea ce privește eventualii dăunători, însă și cu fertilizant, pentru ca iarba să-și păstreze vigoarea un timp îndelungat.

Erbașu Construcții este compania căreia i se datorează multe reabilitări de succes, printre care: lucrări de anvergură în cadrul Stadionului Ghencea, reabilitarea Operei Române din Craiova sau transformarea unei clădiri aflate în ruină în noul sediu al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca – acestea fiind doar câteva dintre exemplele la care constructorul și-a adus aportul sau a construit de la zero.

Citește și: Schimbarea la față: Opera Română și Colegiul Național „Carol I”, în restaurare