Mai mulți polițiști au fost atacați cu pietre, după ce au intervenit în cazul unor persoane care petreceau în aer liber. Oamenii legii au intervenit, duminică, 19 aprilie, în jurul orei 21:00, în cartierul Rahova din București, după ce o familie de rromi ar fi petrecut Paștile la un grătar. Cineva ar fi sunat la 112 pentru a semnala ce se întâmplă. Polițiștii ar fi fost nevoiți să tragă focuri de avertisment, după ce au fost atacați cu pietre.

Petrecăreții au aruncat cu pietre în forțele de ordine

„În această seară (n.r. – duminică, 19 aprilie), în jurul orei 20. 45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate și urmează a fi conduse pentru audieri. A fost folosit și armamentul din dotare, fără a fi înregistrate persoane rănite. Urmează a se stabili contextul acestui conflict și persoanele care au participat, urmând a fi dispuse măsurile legale”, transmitea duminică seara Poliția.

Toţi poliţiştii care erau pe tură, la momentul apelului, au fost chemaţi la faţa locului. Iniţial, au încercat să îi intimideze pe poliţişti, aruncând cu pietre în ei, iar aceștia au chemat jandarmii.

Oamenii legii au dus la audieri 37 de persoane implicate în conflictul din sectorul 5 și nouă persoane au fost reţinute, acestea urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere legală, a informat, luni, Poliţia Capitalei.

Citește și Florea, ține-te bine! PLUS te-a pârât la DNA pentru fals în acte

Cele nouă persoane reţinute sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, a precizat sursa citată. Mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit duminică seara pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane desfăşurat în Sectorul 5, fiind folosit şi armamentul din dotare, fără a fi înregistrate însă persoane rănite, a anunţat Poliţia Capitalei.

#NEWS