FOTO clubferoviar.ro

PLUS a anunțat că a sesizat DNA în cazul primarului sectorului 5, Daniel Florea. Partidul lui Dacian Cioloș îl acuză pe edil de fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și fals informatic.

Mai exact, PLUS sesizează faptul că bugetele a două companii ale Primăriei Sectorului 5 nu au fost aprobate în ședința consiliului local, fiind ulterior adăugate în proiectul de hotărâre publicat pe site-ul primăriei.

Ce reclamă PLUS la DNA

„În data de 30 ianuarie 2020, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a convocat o ședință de consiliu (de îndată) pentru data de 31 ianuarie 2020 pentru a fi votat Bugetul UAT Sector 5. Tot atunci a fost postat pe site-ul Primăriei și proiectul de Hotărâre. Din textul acestei convocări și din textul proiectului de Hotărâre, ambele extrase de pe site-ul oficial al Primăriei Sector 5, rezultă că pe ordinea de zi nu a fost cuprinsă și votarea bugetelor societăților Salubrizare Fapte S5 și Infrastructură DF5. De altfel, o primă variantă a Hotărârii nr. 11/31.01.2020 a fost publicată pe site-ul oficial al Primăriei Sectorului 5, iar din cuprinsul acesteia rezultă că nu s-a supus la vot și, implicit, nu au fost aprobate bugetele pentru societățile Salubrizare Fapte S5 și Infrastructură DF5.”

PLUS menționează că hotărârea inițială a fost ștearsă de pe site-ul primăriei, iar Prefectura nu a răspuns la solicitarea PLUS Sector 5 pentru a lămuri această situație.

Iustinian Roșca a sesizat mârșăvia

„Ulterior, pentru circa trei săptămâni (perioada martie-aprilie), HCL Sector 5 nr. 11/31.01.2020 a fost ștearsă de pe site-ul Primăriei. PLUS Sector 5, prin intermediul președintelui Iustinian Roșca, a sesizat Prefectura cu privire la acest aspect, însă, din nefericire, nu a primit niciun răspuns.”

Citește și Tudorache și FC Rapid fac fapte bune pentru S1

PLUS reclamă că ulterior ar fi apărut pe site hotărârea de la ședința în cauză, dar de această dată conținea alte două puncte, cu privire la aprobarea bugetelor pentru două companii ale primăriei.

În data de 15 aprilie, Hotărârea nr. 11/31.01.2020 a reapărut pe site-ul Primăriei. De această dată, însă, într-o formă diferită de cea postată anterior, fiind adăugate alte două puncte pretins a fi fost aprobate, și anume: Aprobarea bugetului pentru SC Salubrizare Fapte 5 SA, Aprobarea bugetului pentru SC Infrastructură DF 5 SA”, se arată în comunicatul PLUS Sector 5.

#NEWS