FOTO psnews

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține, vineri, 1 mai, că la scurt timp după anunțul privind relaxarea restricțiilor, făcut de președintele Klaus Iohannis și întărit de Guvern, se remarcă o creștere a traficului în Capitală. Firea arată că înțelege nerăbdarea oamenilor, dar le recomandă să evite deplasările care nu sunt obligatorii.

Anunțul autorităților a dus la aglomerarea traficului din Capitală

”Urmare a anunțului făcut zilele trecute de autorități în legătură cu relaxarea restricțiilor de circulație după data de 15 mai, în traficul bucureștean se constată o creștere vizibilă a numărului de vehicule care se deplasează prin oraș.

Am evaluat, în cursul zilei de ieri (n.r. – joi, 30 aprilie), la Centrul de Monitorizare a Traficului din cadrul Primăriei Capitalei, împreună cu directorul Poliției Locale și cu directorul executiv al Direcției Transporturi, această situație, precum și modul în care transportul public de suprafață a fost adaptat condițiilor de criză.

Înțeleg pe deplin nerăbdarea oamenilor după atâtea zile de izolare și restricții, dar trebuie să fim conștienți cu toții că nerespectarea strictă a măsurilor impuse de autorități poate zădărnici aceste eforturi considerabile. De aceea, le recomand tuturor bucureștenilor să evite în continuare orice deplasări care nu sunt urgente sau foarte importante și să respecte regulile de igienă și de distanțare socială.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, joi, 30 aprilie, că a observat că pentru unii a început deja relaxarea şi că, după două săptămâni, s-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă apare un număr exploziv de cazuri, 

#NEWS