Costel Alexe
Costel Alexe / Guvernul României

Dacă până acum câteva luni, ministrul Mediului Costel Alexe beneficia de o oarecare popularitate, atât printre cei din PNL, cât și printre oamenii de rând, iată că lucrurile se schimbă. De altfel, nu e nimeni vinovat de faptul că lucrul acesta se întâmplă, decât chiar el, Costel Alexe, care cu toate că și-a început cariera de ministru al Mediului beneficiind de o oarecare prezumție de nevinovăție asezonată cu simpatie, a reușit într-un timp destul de scurt să schimbe situația.

Acestea fiind spuse, iată că, asemenea lui Marcel Ciolacu, care pare să piardă teren în PSD, Costel Alexe pare să aibă și el aceeași soartă. O scrisoare deschisă trimisă de liberalul din Caraș-Severin, candidat la șefia CJ a județului, face vâlvă atât în interiorul partidului, cât și în rândul opiniei publice.

Scrisoarea deschisă a lui Romeo Dunca

.„Cred că sunteti într-o mare eroare daca considerati ca ce se întîmplă azi e ok si legal. Sau legal si ok. Timp de decenii sub presiunea politică legile silvice s-au abgradat si mai ales s-au interpretat în asa fel încît codrul in permanenta să iasa in pagubă. Iar statul român deasemenea. Nu confundaţi interesul acestui stat cu interesele unui grup organizat mafiot reprezentat de anumiti membrii Romsilva impreuna cu parte din profitorii angajati aici. Trebuie să ştiţi ,sau daca stiti sa ţineţi cont ,ca Romsilva plăteşte 120 ron / m.c. unui agent comercial pt a doborâ un copac si 30ron/ m să îl transporte in baza Deci rămâne cu doar 200 ron din preţul mediu de 350lei pe m.c. după valorificare . De aici mai departe ,in multe cazuri agentul economic in asociere directă cu angajatul statului devin tovarăşi la jaful ce urmează. Adică se marchează ,sau nici macar, mai mult se taie mai mult si se transporta mai mult Iar pe aceasta intreaga linie plăţile merg din mâna in mână la negru oprindu-se până la protectorul politic si la partidul lui. Adică pe înţelesul tuturor ,negociem cu Romsilva o partidă de 1000 m3 marcam 1500 si tăiem 2000 . Dupa care cautam justificări pentru lipsa din pădure . O dăm pe accidentale care daca luati la studiu veti vedea ca niciodata in istorie nu au fost atât de mari. Dar de cele mai multe ori nu justificam nimic pt ca oricum toate instrumentele de control sunt in aceaşi mână. Politica de multe ori”, scrie Romeo Dunca.

Costel Alexe, unul dintre cei mai slabi miniștri, în opinia lui Dunca

  „Procentul de acoperire cu păduri al ţării poate ca nu figurează diminuat cu realitatea din simplul motiv ca a scoate suprafeţe din fondul forestier e aproape imposibil. Dar aici nu e vorba de suprafeţe din acte ci de sute sau mii de parcele mai mari de 1 ha rase complet fără a fi evidenţiate în actele silvice . Apoi sute de drumuri forestiere noi care au apărut în ultimii ani si in urma carora nu numai ca sau colmatat lacurile din preajma dar aproape ca a dispărut fauna din zecile de rauri de munte. Pt ca mai nou cea mai buna cale de exploatare traversează sau merge de- a lungul râurilor”, a mai spus Romeo Dunca. 

Citește și: USR apără pădurile tăiate pe bandă rulantă

#News